Lecsó a fogyókúra idején

Szereted a lecsót? Ha igen akkor fogyaszt bátran a fogyókúra idején.
Gyorsan elkészíthető, sokféleképpen variálható és alacsony kalória tartalmú étel, főként akkor ha kenyér nélkül fogyasztod.
Ha most felsikítasz “lecsó kenyér nélkül?” akkor készíts hozzá friss házi bagettet.

 

Lecsó a fogyókúra idején

 

Hozzávalók:

  • 80 dkg paprika
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna ( helyettesíthető olívaolajjal )
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • Ízlés szerint tengeri só és bors

 

Hogyan készítsd el?

Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a kockára vágott vöröshagymát az így keletkezett zsiradékon üvegesre pároljuk. Erre rakjuk a felkarikázott paprikát, mellyel tovább pároljuk néhány percig. Tűzről levesszük, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott paradicsomot,  ízesítjük borssal, zúzott fokhagymával és készre pároljuk.

A recept 4 személyre szól, adagonként: 161 Kcal és 17 g szénhidrátot tartalmaz.

Tipp: a lecsónkat dúsíthatjuk, tojással, gombával,cukkinivel,  barna rizzsel, de ilyenkor kalória és szénhidrát tartalma változik.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük