Szaladgálós napom volt ma alig vártam, hogy végre hazaérjek és elkészítsem kedvenc ebédemet.
Borzalmasan laktató és mégsem kalóriabomba!
Fűszeres tengeri hal a kedvenc salátámmal.
Hozzávalók:
Fűszeres hal:
- 1 szelet tengeri halfilé
- halfűszerkeverék
- citromlé
- zöldpetrezselyem
Saláta:
- Jégsaláta
- 1 db paradicsom
- 1 darabka kígyóuborka
- pár karika paprika
- 1 db retek
- de bármilyen zöldség jó ami van otthon
- ételízesítő
- olívaolaj
Még tegnap este befűszereztem halfűszerkeverékkel a halfiléket és lefóliázva a hűtőben raktam pihenni.
Ma csak elővettem egy serpenyőt vajat dobtam bele és amikor felolvadt bele tettem a halszeletet. Pár percig sütöttem majd óvatosan megfordítottam és a másik oldalát is szép pirosra sütöttem, közben mindkét oldalát meglocsoltam kevéske frissen facsart citrommal.
A jégsalátából vágtam egy darabot és azt apró kockákra szeltem. A többi zöldséget azaz a paradicsomot, uborkát, paprikát,retket felkockáztam és a jégsalátához öntöttem. Az így kapott salátalevelet megszórtam ételízesítővel és olívaolajjal majd óvatosan összeforgattam.
Az elkészült salátát felhalmoztam egy lapos tányér közepébe a tetejébe ültettem a halat amit megszórtam felaprított petrezselyemmel, megterítettem az asztalt és végre jól befaltam az egészet.
Permalink