Pár évvel ezelőtt hazaértem az iskolából és szinte üres volt a hűtő. Baromi csalódott voltam, de a pocakom korgása mégis arra késztetett, hogy enni kell valamit ami nem ütközik a fogyókúrámmal és még laktató is.
Amit találtam a hűtőbe az 1 db cukkini, egy adag darált hús, sajt, tejszín.
Eszembe jutott, hogy Anyukám rendszeresen készít rakott kelkáposztát, akkor én miért ne csinálhatnék valami hasonlót cukkiniből?
Azóta rendszeresen kerül az asztalra a mindenki kedvencévé vált finomság azaz a rakott cukkini!
Hozzávalók:
- 40 dkg cukkini
- 25 dkg darált husi ( pulyka vagy csikre )
- 10-15 dkg sajt
- 3 dl tejszín
- kb 2 dl víz
- pici pirospaprika a színe kedvéért.
Hogyan készítsd el?
Hámozd meg a cukkinit és vágd karikára, sózd meg egy picit, majd felejtsd el egy kis időre.
A darált husit pici oliva olajon párold addig egy serpenyőben amíg ki nem fehéredik, ezután szórd meg pici pirospaprikával és öntsd rá a tejszínt és a vizet, fűszerezd sóval, borsal. Pár percig rotyogtasd.
A cukkinit tedd egyenletesen eloszlatva egy tűzálló tálba, majd öntsd rá a husis masszát. A tetejét szórd meg reszeltsajtal told be az előmelegített sütőbe 20-30 percre és már kész is az ebéd.
Jó étvágyat hozzá!