Remek rizstejet készíthetsz otthon házilag, melyet fogyaszthatsz önmagában vagy ízesítheted kakaóval, mézzel, de felhasználhatod fogyókúrás ételeid, italaid elkészítése során is.
A rizstejet fogyaszthatod akkor is laktózintoleranciád van vagy ha vegetáriánus vagy.
A rizstej tartalmaz: E- és B vitamint, keményítőt, fehérjét, vasat, kalciumot.
Rizstej
Hozzávalók:
- 1 bögre barna vagy fehér rizs
- Kb. 2-3 bögre tisztított víz vagy ásványvíz
Ebből a mennyiségből kb. 0,5 liter rizstejet készíthetünk.
Hogyan készítsd el?
A megtisztított rizst tedd egy lábasba és öntsd rá a vizet. Lassú tűzön kezd el főzni. Amint víz tejszerű, enyhén barnás színűvé válik szűrd le, majd a rizst öntsd fel újabb adag vízzel. Ezt a műveletet addig ismételd amíg sikerül tejet nyerned. A végén a rizst jól nyomkodd át, hogy az utolsó csepp rizstej is kicsepegjen belőle.
Ezután már szürcsölheted is a fincsi rizstejet.
Mit csinálj a megmaradt rizzsel?
Felhasználhatod pudingokhoz, sütikhez, vagy készíthetsz belőle gyümölcsrizst!
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Permalink
Permalink