Sült hal zöldségágyon

Könnyű, egészséges, fogyókúrás étel készíthető halból, főleg ha a pároljuk, grillezzük vagy  sütjük és kerüljük a panírban, bő olajban való elkészítését.
A hal olyan értékes vitaminokat, tartalmaz mint az A-, D-, B1-, B-2 vitamin, magas jód, szelén, vas tartalma.
Kutatások bizonyították, hogy azok között akik hetente legalább háromszor fogyasztanak halat 52 %-kal csökken a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása.
A benne található Omega-3 zsírsav ( telítetlen zsírsav ) csökkenti a vérzsír szintet, az agyvérzés kockázatát és jótékony hatással van az ínygyulladásra is.

 

Sült hal zöldségágyon

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg fogasfilé
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg padlizsán
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint tengeri só, bors, kakukkfű
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 1 kávéskanál olíva olaj

 

Hogyan készítsd el?

A hal szeleteket  a sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk citromlével és teflonserpenyőben mindkét oldalát megsütjük, majd egy tányérra tesszük.
A fennmaradt olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rárakjuk a kockára vágott padlizsánt, paprikát és paradicsomot is.
A zöldségeket megszórjuk apróra vágott kakukkfűvel, meglocsoljuk kevés vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
Az elkészült párolt zöldséget tányérra halmozzuk, tetejére ültetjük a halszeletet, díszítjük citromkarikával, kakukkfű ággal és már tálalhatjuk is.

A recept 4 személyre szól, adagonként 177 Kcal és 8 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

3 hozzászólás


  1. A küld igét felszólító módban 2 d-vel írd!!! Küldd!!!

    Válasz

  2. A recept egyszerű, finom, kipróbálom.

    Válasz

  3. Vagyis itt a kezd ige szerepel, felszólításkor hosszú d-t kell írni, így: kezdd!!

    Válasz

Hozzászólás a(z) Gyöngyi Mjazovszkyné Donauer bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük