Sztroganov-tőkehal egy görögországi nyaralás emlékére :-)

Hétvégén jön az unokatesóm egy kis pletyózásra. Ancsika nagyon szereti megkóstolni a számára ismeretlen ételeket.

Emlékszem első közös görögországi nyaralásunkra, amikor az első este elmentünk vacsizni.
Legnagyobb meglepetésemre Ancsi sült apró halat rendelt. Mivel nagyjából ismerem az ízlését, igen csak meglepett a választása, ezt jeleztem is neki, de Ő nagyon eltökélt volt, ezért nem lehetett eltántorítani döntésétől.

Na de, amikor kihozták az egészben sült apró halakat, melyek bájosan pislogtak Ancsira a salátaágy közepéről. Na akkor tört ki a röhögés a csapatból, mert mi meg Ancsika fejét néztük, és hát ekkor cseppet sem különbözött tágra nyílt tekintete, a tányéron levő finomságok pillantásától.

Én ezt ugyan meg nem eszem!– fakadt ki, ekkor már Ő is nevetve.

Szerencsére egy pasi a csapatból elcserélte vacsiját Ancsikával, így nem kellett üres pocival távoznia az étteremből.

Szóval Őt várom a hétvégén és szeretnék neki készíteni valami különleges, de mégis fogyókúrás finomságot!

A nyaralásunkra való tekintettel egy halból készült receptet választottam. 🙂
 
 

Sztroganov-tőkehal

 

Hozzávalók:

  • 80 dkg tőkehalfilé
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl halalaplé ( lehet zöldséges is )
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • Ízlés szerint tengeri só, bors
  • 2 db ecetes uborka
  • Fél csokor petrezselyem

 

Hogyan készítsd el?

A halat bedörzsöljük a frissen facsart citromlével és kb. 15 percig hűtőben pihentetjük.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a felforralt alaplében a kapribogyóval együtt 5 percig főzzük.
A hagymás, kapribogyós alapunkat 3 evőkanál vízben csomómentesre elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük, majd ízesítjük a sűrített paradicsommal, a sóval, borssal, mustárral, a pirospaprikával és a maradék citromlével.
Az uborkát apró kockára vágva hozzáadjuk. Közben elővesszük a hűtőből a halfilénket, felkockázzuk és a mártásba kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

A recept 4 személyre szól, adagonként 248 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük