Hétvégén jön az unokatesóm egy kis pletyózásra. Ancsika nagyon szereti megkóstolni a számára ismeretlen ételeket.
Emlékszem első közös görögországi nyaralásunkra, amikor az első este elmentünk vacsizni.
Legnagyobb meglepetésemre Ancsi sült apró halat rendelt. Mivel nagyjából ismerem az ízlését, igen csak meglepett a választása, ezt jeleztem is neki, de Ő nagyon eltökélt volt, ezért nem lehetett eltántorítani döntésétől.
Na de, amikor kihozták az egészben sült apró halakat, melyek bájosan pislogtak Ancsira a salátaágy közepéről. Na akkor tört ki a röhögés a csapatból, mert mi meg Ancsika fejét néztük, és hát ekkor cseppet sem különbözött tágra nyílt tekintete, a tányéron levő finomságok pillantásától.
– Én ezt ugyan meg nem eszem!– fakadt ki, ekkor már Ő is nevetve.
Szerencsére egy pasi a csapatból elcserélte vacsiját Ancsikával, így nem kellett üres pocival távoznia az étteremből.
Szóval Őt várom a hétvégén és szeretnék neki készíteni valami különleges, de mégis fogyókúrás finomságot!
A nyaralásunkra való tekintettel egy halból készült receptet választottam. 🙂
Sztroganov-tőkehal
Hozzávalók:
- 80 dkg tőkehalfilé
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dl halalaplé ( lehet zöldséges is )
- 1 evőkanál kapribogyó
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika
- Ízlés szerint tengeri só, bors
- 2 db ecetes uborka
- Fél csokor petrezselyem
Hogyan készítsd el?
A halat bedörzsöljük a frissen facsart citromlével és kb. 15 percig hűtőben pihentetjük.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a felforralt alaplében a kapribogyóval együtt 5 percig főzzük.
A hagymás, kapribogyós alapunkat 3 evőkanál vízben csomómentesre elkevert kukoricakeményítővel besűrítjük, majd ízesítjük a sűrített paradicsommal, a sóval, borssal, mustárral, a pirospaprikával és a maradék citromlével.
Az uborkát apró kockára vágva hozzáadjuk. Közben elővesszük a hűtőből a halfilénket, felkockázzuk és a mártásba kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
A recept 4 személyre szól, adagonként 248 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂