Zabkosárkák, hogy ne legyél zabos a fogyókúra alatt :-)

Én bizony nagyon szeretem az édességet és időnként el is csábulok.

Fontosnak tartom, hogy ilyenkor is kordába tudjam tartani a bevitt kalória mennyiséget és azt, hogy milyen az édesség minősége.

Szeretem magam elkészíteni azt a nasit amit megeszem. Így elkerülöm, hogy egy cukrászda vagy pékség mellett elhaladva kísértésbe essek, hiszen otthon ( vagy táskámban ) vár a fincsi saját készítésű fogyókúrás süteményem amit nem cserélnék le semmiért! 🙂

Próbáld ki ezt a gyorsan elkészíthető fogyókúrás édességet, így Neked sem lesz bűntudatod ha befalsz belőle egyet-kettőt!

 

Zabkosárkák

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabkorpa
  • 15 dkg zabpehely
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • 2 dkg olíva olaj
  • 5 dl sovány tej ( lehet növényi tej is )
  • 10 dkg idény gyümölcs ( bármi ami otthon van : körte, alma, bogyós gyümölcs)
  • 1 késhegyi szódabikarbóna
  • Ízlés szerint őrölt fahéj, természetes édesítőszer

 

Hogyan készítsd el?

Egy tálba kimérem a zabkorpát, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát és a természetes édesítőszert, egy másik tálba a folyékony hozzávalókat öntöm.
A zabkorpás keveréket fokozatosan hozzákeverem a folyékony hozzávalókhoz, amikor már jól összeállít a kevert tésztám. A megtisztított, szükség esetén összedarabolt gyümölcsöt is beleforgatom.
Kibélelt muffin formába egyenletesen elosztom és kb. 170 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütöm.

A receptből 12 db lesz, darabonként kb. 144 kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

3 hozzászólás


    1. Szia Tubó,

      Mérlegen szoktam lemérni a hozzávalókat. A 2 dkg olajat is. 🙂

      Válasz

  1. Most ismerkedem a zabkorpával. Édes meglepetés volt a zabkása. Ezt is kipróbálom.

    Válasz

Hozzászólás a(z) bogyó bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük