Zellerkrémleves, mely jót tesz a fogyókúrádnak :-)

A zeller egy nagyon jellegzetes, erős ízű zöldség, amit valaki vagy nagyon szeret vagy kifejezetten nem szeret! 🙂

Ha szereted akkor szerencséd van, mert sok-sok hasznos összetevőt tartalmaz. Ilyen például az A-, a B-, a C-vitamin, a magnézium, a mangán, a vas, a jód, a nátrium, a kálium, a kalcium, a foszfor, a glutaminsav és a kolin.
Fogyasztását javasolják nehéz emésztés, haspuffadás, ásványianyag-hiány, köszvény, idegesség, elhízás esetén.

Személy szerint pár évvel ezelőtt még messze elkerültem a zellert és a zellerből készült ételeket, de mára ez pozitív irányba változott. Ha gyors fincsi, kulináris élvezetek nyújtó levesre vágyom akkor elkészítek egy adag zellerkrémlevest.

Ha szívesen fogyasztod a zellert akkor próbáld ki Te is, ha nem akkor azért próbáld ki mert lehet, hogy közben megszereted! 🙂

 

Zellerkrémleves

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg zeller
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Kb. 1 dl sovány tejföl
  • 1 db teljes kiőrlésű zsemle
  • Ízlés szerint tengeri só, bors

 

Hogyan készítsd el?

A kockára vágott zellert a felforrósított olajon picit megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.
Amint puhára főtt, egy turmixgép vagy rúdmixer segítségével összeturmixoljuk. Vízzel vagy alaplével hígítjuk tetszőleges sűrűségűre, majd újra feltesszük a tűzre és tejföllel behabarjuk.
A zsemlét felkockázzuk, megpirítjuk, tálaláskor ezzel szórjuk meg levesünket.

A recept 4 személyre szól, adagonként: Kb. 180 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük