Milyen jó lenne a rajtunk lévő plusz kilókat zsíros bankókra cserélni! Mit szólsz hozzá ha azt mondom ez lehetséges?
A népi hagyomány szerint ha szilveszter vagy újév napján halat eszünk akkor a következő évben sok pénzünk lesz. A hal pikkelyei szimbolizálják az aprópénzt, azaz minél több a pikkely annál több a pénz! 🙂
Jó- jó de hogyan függ ez össze a fogyókúrával?
A hal nagyon egészséges és ha odafigyelünk az elkészítésére, például sovány halat választunk vagy eltávolítjuk róla a zsíros részeket, akkor jótékony hatással lesz a fogyókúránkra is!
Ha pedig hihetünk a népi hagyománynak akkor ha halat eszünk súlyunk csökkenni, pénzünk viszont gyarapodni fog az újévben!
Én nem merek kockáztatni! 🙂 A holnapi menü egyik főfogását a következő recept alapján készítem el.
Fogyókúrás rakott ponty
Hozzávalók:
- 60 dkg pontyfilé
- 15 dkg vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 1 dl szójatejszín
- 1 dl sovány tejföl
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál szardellapaszta
- Fél citrom frissen kifacsart leve és reszelt héja
- 1 maréknyi kapribogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint tengeri só és fehér bors
Hogyan készítsd el?
A vöröshagymát karikákra vágjuk és a olívaolajjal kikent zsemlemorzsával meghintett tepsibe szétterítjük, majd rálocsoljuk a szójatejet.
A pontyfiléket sózzuk, borsozzuk, citromlével bedörzsöljük és a hagyma tetejére sorakoztatjuk úgy, hogy ne fedjék egymást.
A felszeletelt gombát felforrósított serpenyőben a vajon puhára pároljuk. Ha már kihűlt összekeverjük a tejföllel, a szardellapasztával, a kapribogyóval és a zúzott fokhagymával. Az elkészült öntetet a halszeletek tetején egyenletesen eloszlatjuk. A tepsit fóliával beborítjuk és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre pároljuk , majd fólia nélkül pirosra pirítjuk a rakott pontyunkat.
A recept 4 személyre szól, adagonként 398 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
További fogyókúrás szilveszteri recepteket itt találsz >>