A zsírban,olajban tocsogó sültkrumpli már a múlté

Fogyókúrás süéltkrumpliA Philips forradalmian új sütője Rapid Air technológiát alkalmazva, 1425 W-os teljesítményével… blablabla…!

Egy a család egészségét szem előtt tartó, folyton fogyókúrázó háziasszonyt cseppet sem érdekelnek ezek az információk!

Minket leginkább az érdekel, hogy finom, egészséges étel kerüljön a családi asztalra amit minél kevesebb idő alatt tudunk elkészíteni. Minket az érdekel, hogy a kiszemelt háztartási gép, jelen esetben a Philips sütője képes-e segíteni nekünk ebben.

A válasz IGEN KÉPES! De ne rohanjuk ennyire előre, előbb nézzük meg közelebbről a Philips AirFryer sütőjét.

Az általunk górcső alá vett a típus a Viva Collection tagjaként aposztrofált HD9220 volt. Ez a modell nem a legfullosabb tagja az AirFryer sütőcsaládnak, de tudomásunk szerint Magyarországon egyelőre csak ez a típus kapható.

A szép méretes dobozt kibontva egy űrbéli technológiát sejtető szerkezet kerül a szemünk elé a szokásos garancia és egyéb papírtömeg, no meg egy 30 darab receptet tartalmazó füzetecske társaságában. Persze nem kell megijednünk az AirFryer sütőtől mert a dizájnerek által tökéletesre kalapált forma alatt egy faék egyszerűségű ötlet található, ami nem más, mint a sütés forró levegővel. Ehhez szükségeltetik egy fűtőszál, egy ventilátor, egy ki-be kapcsoló tekerentyű ami időzítő funkciót is ellát, illetve egy igen-igen fontos sütési hőmérséklet szabályozó.

A sütőtálat egy fogantyú segítségével tudjuk kihúzni a sütőből. A sütőtálban pedig a sütőkosarat találjuk, ami egy gombnyomással ki is varázsolható a sütőtálból.
A meleg levegő a sütő felső részéből áramlik az ételre, majd a sütőtál kialakításának köszönhetően 180 fokos fordulatot téve egyenletes sütést eredményez.

 

 

Ennyi szerintem elég is a technikai tartalomból.

Miután végeztünk az AirFryer egészségügyi puceválásával nincs más dolgunk, mint a villásdugóját csatlakoztatni a konnektorba, és a Philips „hőlégfúvója” már készen is áll a bevetésre.

Mivel a kezelése pofon egyszerű -köszönhetően a mindösszesen kettő darab kezelőszervnek a bekapcsoló-időzítő kapcsolónak, és a hőmérséklet szabályozó gombnak, -még a magukat teljesen műszaki analfabétának tituláló felhasználók is játszi könnyedséggel kezelhetik a forrólevegős sütőt.

De nem kell mesterszakácsok műsorain edzett konyhatündérnek sem lennünk ahhoz, hogy ízletes ételeket készíthessünk az AirFryerrel, mivel szinte bármilyen zöldséget, húsféleséggel megbirkózik a Philips sütője.

Sütés után pedig édes a takarítás, főleg ha az AirFryert használtuk,aminek teflonos alkatrészeit pikk-pakk megtisztíthatjuk, de akár mosogatógépbe is tehetjük.

De eddig még nem ejtettünk szót a sütő egyik, s talán legfontosabb képességéről, az olaj nélküli vagy a néhány csepp olajat igénylő sütési képességéről. Mivel a sütéshez forró levegőt használ a sütő, ezért nincs, vagy csak nagyon ritkán van szükség plusz zsiradékra.

 
philips airfryerÉppen ezért a Philips AirFryer kifejezetten hasznos és ajánlott társ az egészséges étkezés kedvelőinek, illetve a fogyókúrázni szándékozóknak, mivel használatával eltűnnek az asztalról a zsírban, olajban tocsogó ebédek és vacsorák.
Persze az ételek ízvilága változik valamelyest a zsíros olajos főzési-sütési szokásból megismerthez képest, de bőven megéri váltani az egészség miatt.

 

Ha pedig az egészség nem motiváló szempont, akkor még mindig ott van két adu ász a Philips AirFryer „kabátujjában”. Az egyik a klasszikus olajsütő konyhából történő száműzésével felszabaduló pénztömeg, amit az étolaj elhagyásával tudunk majd megtakarítani. A másik adu pedig a tiszta, olajszag nélküli konyha.

Mit készíthetsz az AirFryer sütőben?

Tulajdonképpen bármit amit olajsütőben elkészítenél, a különbség annyi, hogy itt olaj nélkül vagy csak pár csepp olaj hozzáadásával tudod elkészíteni a sült krumplit vagy a rántott húst. Sőt ennél még többre képes, hiszen gond nélkül, rövid idő alatt elkészíthető benne a fogyókúrás ebédhez szánt ízletes sült zöldség köret vagy a töltött gomba. A lehetőségeinknek csak a fantáziánk szab határt.

A Philips AirFryer sütő vételára 58.990 Ft, melyről bővebben itt olvashatsz>>

Nézd meg mit készítettünk mi a sütőben:

1 hozzászólás


  1. Szia!Nagyon klassz az oldal gratulálok!Szeretném megkerdezni hogy a rántott sajt elkeszítését mivel nekem is ugyanilyen Philips gépem van.Esetleg van már tapasztalatotok,csináltatok mar?Köszönöm:L.Kriszta

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük