Zabkorpás lepény

Pár hónappal ezelőtt olvasta Dr. Pierre Dukán francia orvos könyvét a Dukan diétáról.

Ebben találtam egy remek fogyókúrás reggeli receptet.
Ami miatt megtetszett az az, hogy nagyon gyorsan elkészíthető és mivel az alapja a zabkorpa ezért annak minden jótékony hatása párosul a fogyókúrás reggelivel.

Ha van kedved próbáld ki Te is Dukan doktor zabkorpás lepényét!

 

Zabkorpás lepény

 
Hozzávalók:

  • 1,5 evőkanál zabkorpa
  • 1,5 evőkanál sovány túró
  • 1 db tojásfehérje
  • Pici só

 
Hogyan készítsd el?

A zabkorpát összekeverjük a sovány túróval és a habnak felvert tojásfehérjével, ízesítjük sóval és egy picit állni hagyjuk.
A felforrósított teflonserpenyőbe öntjük az elkészült lepénytésztánkat és mindkét oldalát 2-3 perc alatt készre sütjük.

Fogyaszthatjuk önmagában, sovány gépsonkával, zöldségekkel egyaránt.

A receptből 1 max. 2 darab lepényt készíthetünk.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

9 hozzászólás


  1. Ennek a receptnek örülök, a reggeli mindig fejtörést okoz, holnap reggel kipróbálom.

    Válasz

  2. Gyorsan elkészült, túróval töltöttem, medvehagymát és vajretket tettem bele apróra vágva. Teával fogyasztottuk. Nálunk bevált, javaslom próbáljátok ki.

    Válasz

    1. Sziasztok!
      Én is kipróbáltam, nekem viszont nem sikerült. Valamit rosszul csináltam?
      Nekem nem lett folyós tészta, hogy bele tudjam önteni a serpenyőbe 🙂 Darabos maradt, kevés (palacsinta sütőben sütöttem meg, de nem töltötte be a serpenyőt és sütés közben is olyan darabosra esett szét, mint a túró. Szerintetek?
      Segítséget előre is köszi: Viki

      Válasz

      1. Ez nem is lesz folyós, ez nem palacsinta, csak viszonylag laza, szét kell nyomkodni a serpenyőben, mint a tócsnit! Szerintem nyugodtan beleteheted az egész tojást mindenféle habverés nélkül.

        Válasz

    2. Ezt a két falatka izét hogyan lehet még megtölteni?

      Válasz


  3. Ma kipróbáltam a receptet és mondhatom nagyon nagy sikere volt a családban szinte alig bírtam megkóstolni a gyerkőcök úgy falták! Köszi

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük