Nyáron még a fogyás is könnyebb!

Egy-két jó tanács és tipp a nyári időszakra. Az időjárás melegebbre vált Te ne csüggedj ezt is használd ki és élvezd. 🙂 Pár mozgásforma és étkezési ötlet.

nyáron még_fogyokurablog_1

Futás!
Kellj fel kora reggel, tűzd ki a célt és hajrá! Az edzés közben endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel a szervezetben, ez pedig egész nap kifejti jótékony hatását. Aki fitten kezdi a napot, jobban tud összpontosítani.

Egyél sok zöldséget!
Friss zöldségektől roskadoznak a zöldséges standok, a boltok polcai, így itt a legfőbb ideje, hogy elkezdj diétázni! Próbálj ki valami újat, így rengeteg különböző tápanyag jut a szervezetedbe a diéta során! Minden nap egyél minimum három féle zöldséget! A nagy melegben jobban esik egy görög saláta, mint egy hamburger.

nyáron még_fogyokurablog_2

Gyalogolj, sétálj mindenhová!
Minek mennél kocsival vagy busszal, mikor ebben a szép időben hívogat a természet, menj gyalog! Tűzd ki célnak nyáron, hogy sétálsz mindenhová! Vége lesz a nyárnak és Te karcsúbb és fittebb leszel. És azt is elmondhatod magadról, hogy kiveszed a részed a környezetvédelemből is.

Egyél halat!
Az egyik a legegészségesebb a hal, ezért ezen a nyáron heti rendszerességgel kell halat fogyasztanod. Könnyű megvalósítani, mivel a hal egyre inkább beszerezhető már a helyi kis üzletekben. A hal íze nagyszerű, ha grillen sütjük. Grillezésre javasolt halak: lazac, afrikai harcsa, pisztráng, dévérkeszeg.

Vízi sportok!
Remek mozgásforma, hogy megtanulsz egy vízi sportot. Egy helyi folyó közelében teszteld a kajak vagy kenu készségeidet! Az evezés edzi a felsőtestet és kellemes edzést biztosít, ami segít abban, hogy egy kis friss levegő jusson a tüdődbe.

nyáron még_fogyokurablog_3

Készíts reggelit!
A legfontosabb étkezésünk a reggeli. Télen nehezebb kibújni a jó meleg ágyból, így lehet elmaradtak a reggeli készítések is. Most hogy a nap korábban kel, és egyre hosszabbak lesznek a nappalok, már nincs akadály, hogy készíts fehérjében gazdag tápláló reggelit. Ezzel nemcsak az egészségedért teszel, de fokozod az anyagcserédet is.

Mozogj a szabadban!
Növeld a saját teljesítményedet a szabadban! Csinálj egy sor kitörést, guggolást, pukedlit, planket, fekvőtámaszokat a gyors és hatásos edzés érdekében, ami ráadásul igazán alakformáló.

A sport életForma! Sportolj Te is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük