Fogyókúrás muffin almával és mandulával

Az egyik kedvenc fogyókúrás édességem a muffin, mert gyorsan elkészíthető és kedvünkre variálható.

Készíthetjük édesen gyümölccsel, magokkal ízesítve vagy akár sósan zöldségek hozzáadásával.

Mivel nekem volt itthon némi almám ami már egy picit kezdett ráncosodni, így úgy gondoltam készítek belőle finom muffint fogyókúrára hangolva.

 

Muffin almával és mandulával

 
Hozzávalók:

  • 2 dkg zabkorpa
  • 3 dkg zabpehely
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 8 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 4 dkg olaj
  • 1,5 dl sovány tej
  • 1 csomag sütőpor
  • Ízlés szerint fahéj, reszelt citromhéj
  • Csipet só
  • Ízlés szerint természetes édesítőszer
  • 2 dkg mandula
  • 20 dkg alma

 

Hogyan készítsd el?

Egy tálba összekeverjük a liszteket, a zabkorpával, a zabpehellyel, a sütőporral és a természetes édesítőszerrel.
Beletesszük a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a sót is, majd jól összekeverjük.
Egy másik tálkába felverjük a tojást, hozzáadjuk az olajat, majd összekeverjük az ízesített lisztel.
A masszába belekeverjük a felaprított mandulát és a kockára vágott almát, majd muffin formákba kanalazzuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

A receptből 12 db muffin lesz, mely darabonként 148 Kcal és 18,1 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük