Amikor először készítettem el ezt a receptet a család minden tagja furcsán nézett a tányéron csücsülő sült paprikára.
– Na valami újabb őrült fogyókúrás kaja!– valami ehhez hasonlót lehetett leolvasni a fancsali arcokról, de mikor a paprika kalapja feltárult felragyogtak az arcok :-)!
– Ni-ni mi van a paprikába rejtve? – és a kétkedők felragyogott arccal majszolták be a sült paprikát a benne elrejtett finomsággal együtt! 🙂
Sült paprikába rejtett tojás
Hozzávalók:
- 4 db paprika
- 4 db tojás
- 5 dkg trappista sajt
- Olívaolaj
- Ízlés szerint tengeri só, bors, currypor
Hogyan készítsd el?
A paprikát jó alaposan megmossuk és levágjuk a tetejét a szár felőli részen, óvatosa kiszedjük belőle a magházat, picit megszórjuk a belsejét sóval.
Egy kisebb tűzálló edénybe egymás mellé ültetjük és mindegyikbe óvatosan beleütünk egy-egy tojást. Ízesítjük sóval, borssal és curryvel, majd megszórjuk a tojásokat reszelt sajttal.
A paprikák tetejét lefedjük a korábban levágott tetejükkel, meglocsoljuk olívaolajjal és előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Ha ebédre fogyasztjuk ehetünk hozzá kevés frissen sült bagettet, de ezután irány az edzőterem! 🙂
A recept 4 személyre szól, adagonként: 214 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Nagyon finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető. Ajánlom nektek.