A spenótot vagy szereti valaki vagy nem, de a paradicsomos spenótot mindenkinek meg kell kóstolnia.
Remek fogyókúrás köret lehet párolt húsokhoz, halakhoz vagy készíthetünk hozzá friss házi péksüteményt, mellyel főételként is fogyasztható.
Paradicsomos spenót
Hozzávalók:
- 1,2 kg friss spenót
- 40 dkg paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- Fél citrom reszelt héja
- 1 szál rozmaring
- 2-3 zsályalevél
- Ízlés szerint só és bors
Hogyan készítsd el?
A spenótot előfőzzük enyhén sós vízben, majd jól lecsepegtetjük és egy kicsit állni hagyjuk. Az előkészített spenótot tűzálló tálba öntjük, ízesítjük sóval, borssal, reszelt citrom héjjal, apróra vágott rozmaringgal és zsálya levéllel. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, majd Kb. 10 perc alatt készre pároljuk. A végén meglocsoljuk az olívaolajjal, picit állni hagyjuk és már tálalhatjuk is.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 121 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂