Fincsi, tartalmas kalóriaszegény leves a Burgonyaleves zöldségekkel.
Télen forrón, nyáron rúdmixerrel összeturmixolva (krémleves) és lehűtve egyaránt nagyon finom.
Burgonyaleves zöldségekkel
Hozzávalók:
- Kb Fél kiló burgonya
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 5 dkg zellergumó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- Pici őrölt pirospaprika
Hogyan készítsd el?
Az apróra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzá adjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a kockára vágott zellergumót is, fedő alatt pirítjuk, pároljuk.
Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a felaprított petrezselyemzöldet, ízesítjüktengeri sóval végül felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd puhára főzzük.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 148 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂