Burgonyaleves zöldségekkel

Fincsi, tartalmas kalóriaszegény leves a Burgonyaleves zöldségekkel.
Télen forrón, nyáron rúdmixerrel összeturmixolva  (krémleves) és lehűtve egyaránt nagyon finom.

 
 
 
 

Burgonyaleves  zöldségekkel

Hozzávalók:

  • Kb Fél kiló burgonya
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 5 dkg zellergumó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • Pici őrölt pirospaprika

Hogyan készítsd el?

Az apróra vágott hagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzá adjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a kockára vágott zellergumót is, fedő alatt pirítjuk, pároljuk.
Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a felaprított petrezselyemzöldet, ízesítjüktengeri sóval végül felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd puhára főzzük.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

A recept 4 személyre szól, adagonként: 148 Kcal.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük