Húsvét vasárnap Nagyókámnál összejön a család apraja-nagyja. Ilyenkor nincs olyan ember aki lebeszélhetné, hogy finomabbnál-finomabb ételeket készítsen nekünk.
Amit a család női tagjai tehetnek a fogyókúra érdekében az az, hogy sok-sok finom salátát készítünk,amivel az ízletes húsokat tálaljuk.
Az egyik ilyen fogyókúrás fincsi husi a sült báránycomb. Ha szeretnél valami különlegesen ízletes, de mégis kalóriaszegény, fogyókúrás étellel meglepni a családod készítsd el bátran Te is.
Húsvéti sült bárány
Hozzávalók:
- 1 kg báránycomb ( kicsontozva )
- 3 evőkanál olíva olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál tengeri só
- Ízlés szerint bors és őrölt köménymag
- 2 dl forró víz
Hogyan készítsd el?
A kicsontozott báránycombot feltekerjük tekercsnek és összekötözve egy tűzálló tálba tesszük. Bedörzsöljük sóval, borssal, megtűzdeljük fokhagymával.
Az olívaolajat jól felmelegítjük és ezzel öntjük le az ízesített báránycombot. Kb. 2 dl forró vizet öntünk alá és előmelegített sütőben erős tűzön 25 percig sütjük.
Ezután a hőfokot csökkentjük és tovább sütjük a húst úgy, hogy közben többször meglocsoljuk a levével és egyszer meg is fordítjuk a tepsiben.
Amint megpuhult elzárjuk a gázt és 15 percig hagyjuk a sütőben, majd kivesszük, lefedjük és 20 perc állás után szeleteljük és tálaljuk.
A recept 8 személyre szól, adagonként 302 Kcal és 1 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂