Húsvéti sült bárány

Húsvét vasárnap Nagyókámnál összejön a család apraja-nagyja. Ilyenkor nincs olyan ember aki lebeszélhetné, hogy finomabbnál-finomabb ételeket készítsen nekünk.

Amit a család női tagjai tehetnek a fogyókúra érdekében az az, hogy sok-sok finom salátát készítünk,amivel az ízletes húsokat tálaljuk.

Az egyik ilyen fogyókúrás fincsi husi a sült báránycomb. Ha szeretnél valami különlegesen ízletes, de mégis kalóriaszegény, fogyókúrás étellel meglepni a családod készítsd el bátran Te is.

 

Húsvéti sült bárány

 
Hozzávalók:

  • 1 kg báránycomb ( kicsontozva )
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál tengeri só
  • Ízlés szerint bors és őrölt köménymag
  • 2 dl forró víz

 

Hogyan készítsd el?

A kicsontozott báránycombot feltekerjük tekercsnek és összekötözve egy tűzálló tálba tesszük. Bedörzsöljük sóval, borssal, megtűzdeljük fokhagymával.
Az olívaolajat jól felmelegítjük és ezzel öntjük le az ízesített báránycombot. Kb. 2 dl forró vizet öntünk alá és előmelegített sütőben erős tűzön 25 percig sütjük.

Ezután a hőfokot csökkentjük és tovább sütjük a húst úgy, hogy közben többször meglocsoljuk a levével és egyszer meg is fordítjuk a tepsiben.
Amint megpuhult elzárjuk a gázt és  15 percig hagyjuk a sütőben, majd kivesszük, lefedjük és 20 perc állás után szeleteljük és tálaljuk.

A recept 8 személyre szól, adagonként 302 Kcal és 1 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük