Spárgasaláta

A fogyókúránk során a spárgából készíthetünk fincsi krémlevest,  a párolt hús mellé köretetTojással megbolondítva pedig remek saláta lehet, amit fogyaszthatunk ebédre vagy vacsorára egyaránt.

 
 

Spárgasaláta

Hozzávalók:

  • 70 dkg spárga
  • 2 db keményre főzött tojás
  • 4 db retek
  • 4 szál újhagyma
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • Ízlés szerint tengeri só és bors

Hogyan készítsd el?

A spárgát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágva enyhén sós vízben 10-15 perc alatt készre főzzük.
A tojást, a retket, az újhagymát apró darabokra ( karikára, kockára, cikkekre ki-ki kedve szerint )  vágjuk, majd a lecsöpögtetett spárgához adjuk.
Az olívaolajat elkeverjük a fehérborecettel, ízesítjük sóval és borssal, majd az elkészült öntettel meglocsoljuk a salátánkat. Óvatosan összeforgatjuk, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és már tálalhatjuk is.

A recept 4 személyre szól, adagonként 146 Kcal és 9 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük