A fogyókúránk során a spárgából készíthetünk fincsi krémlevest, a párolt hús mellé köretet. Tojással megbolondítva pedig remek saláta lehet, amit fogyaszthatunk ebédre vagy vacsorára egyaránt.
Spárgasaláta
Hozzávalók:
- 70 dkg spárga
- 2 db keményre főzött tojás
- 4 db retek
- 4 szál újhagyma
- 2 evőkanál fehérborecet
- 3 evőkanál olíva olaj
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- Ízlés szerint tengeri só és bors
Hogyan készítsd el?
A spárgát megtisztítjuk, majd apró darabokra vágva enyhén sós vízben 10-15 perc alatt készre főzzük.
A tojást, a retket, az újhagymát apró darabokra ( karikára, kockára, cikkekre ki-ki kedve szerint ) vágjuk, majd a lecsöpögtetett spárgához adjuk.
Az olívaolajat elkeverjük a fehérborecettel, ízesítjük sóval és borssal, majd az elkészült öntettel meglocsoljuk a salátánkat. Óvatosan összeforgatjuk, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és már tálalhatjuk is.
A recept 4 személyre szól, adagonként 146 Kcal és 9 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂