Szereted a lecsót? Ha igen akkor fogyaszt bátran a fogyókúra idején.
Gyorsan elkészíthető, sokféleképpen variálható és alacsony kalória tartalmú étel, főként akkor ha kenyér nélkül fogyasztod.
Ha most felsikítasz “lecsó kenyér nélkül?” akkor készíts hozzá friss házi bagettet.
Lecsó a fogyókúra idején
Hozzávalók:
- 80 dkg paprika
- 40 dkg vöröshagyma
- 20 dkg paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna ( helyettesíthető olívaolajjal )
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- Ízlés szerint tengeri só és bors
Hogyan készítsd el?
Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a kockára vágott vöröshagymát az így keletkezett zsiradékon üvegesre pároljuk. Erre rakjuk a felkarikázott paprikát, mellyel tovább pároljuk néhány percig. Tűzről levesszük, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott paradicsomot, ízesítjük borssal, zúzott fokhagymával és készre pároljuk.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 161 Kcal és 17 g szénhidrátot tartalmaz.
Tipp: a lecsónkat dúsíthatjuk, tojással, gombával,cukkinivel, barna rizzsel, de ilyenkor kalória és szénhidrát tartalma változik.
Jó étvágyat hozzá! 🙂