Az első találkozásom a mangóval nem volt túl sikeres, mivel a mangó nem volt érett, ezért az íze sem volt élvezhető.
De azóta már tudom, hogy az érett mangó igenis nagyon finom, magas az A-vitamin és a karotin tartalma, ráadásul kalóriaszegény ezért remekül beilleszthető a fogyókúrába.
Fogyaszthatjuk önmagában, de készíthetünk belőle gyümölcssalátát, fagylaltot. Felhasználhatjuk süteményeinkben vagy húsok mellé köretnek tálalva is.
Mangóturmix
Hozzávalók:
- 4 dl sovány tej ( lehet növényi tej is )
- 6 dl joghurt
- 20 dkg mangó
- Ízlés szerint természetes édesítőszer
Hogyan készítsd el?
A mangót meghámozzuk, magját eltávolítjuk, majd kockákra vágva turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejet, a joghurtot és a természetes édesítőszert és jól összeturmixoljuk.
Poharakba töltjük és már szürcsölhetjük is a fogyókúrás mangóturmixunkat.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 153 Kcal és 15,5 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
A mangó az egyik kedvenc gyümim. Én úgy szoktam enni, hogy félbevágom, kiszedem a magját, felkockázom és kifalatozom a gyümölcshúst. Még valamelyik vacsoracsatában láttam, hogy így kell enni.
A mangóturmix is nagyon szuperül hangzik. Azt hiszem szerepelni fog az étrendemben. És szívesen vennék további mangós recepteket is.
Köszi
Permalink
Még sosem ettem mangót. Itt az ideje, hogy megkóstoljam.:-D