Mindennap egy alma az orvost távol tartja!– mondja a közmondás, de csak akkor ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a remek gyümölcsöt.
Az almában megtalálható az A-, B1-, B2-, C-vitamin, ásványi sók és nyomelemek ( pl. kalcium, foszfor, nátrium, klór, vas, magnézium, réz cink, kálium), szerves savak ( almasav ), pektin, ezek hatására az alma erősíti az izmokat és az idegeket, védi a májat és a gyomrot, tisztítja a vért, csökkenti a koleszterinszintet.
Az egyik kedvenc édességem almából az…
Almahab
Hozzávalók:
- Kb. 10 dkg alma
- Citromlé
- Fahéj
- Természetes édesítőszer
- Mentalevél
Hogyan készítsd el?
A meghámozott almát megfőzzük annyi fahéjjal,citromlével és természetes édesítőszerrel ízesített vízben amennyi ellepi, majd leszűrjük.
Ha kihűlt jól áttörjük és habosra keverjük, tálkákba öntjük, jól lehűtjük, mentalevéllel díszítjük és befaljuk.
Az adag: 31 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂