Pikáns csirkecombok

Nagyon finom, könnyű,  alacsony kalória tartalmú, a fogyókúrádba is beilleszthető főétel.

A különlegességét a csirkecombokkal együtt sült alma adja,  így már a köreted is megvan hozzá! Mivel én római tálba készítem zsiradékot nem rakok hozzá, a csirke az alma levében párolódik.

Variálható más gyümölccsel és elkészíthető zöldségekkel is.

Pikáns csirkecombok

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg csirkecomb
  • kb. 80 dkg alma
  • Tengeri só, bors
  • Frissen facsart citromlé
  • Bazsalikom
  • Mentalevél

 

Hogyan készítsd el?

A római tálat a szokásos módon előkészítem ( legalább fél órát kell áztatni hideg vízben a használat előtt ). Az almákat cikkekre vagy kockákra vágom és kb. a félét a római tál aljára halmozom.
Erre az almaágyra fektetem a sóval borssal fűszerezett csirkecombokat, majd megszórom apróra vágott zöld fűszerekkel (bazsalikom, mentalevél), a maradék almával beborítom, meglocsolom frissen facsart citromlével, lefedve kb. 30 perc alatt készre sütöm.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 222 Kcal.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük