Itt a nyár, még akkor is ha ebben az évben az időjárás olyan szeszélyes mint áprilisban. A nagy melegben jól esik fogyókúra idején is egy tálka hűsítő finomság.
A fekete áfonya levest fogyaszthatod előételnek vagy desszertnek is. Ráadásul vitaminokkal, ásványi anyagokkal töltöd fel szervezeted és 5 perc alatt elkészíthető.
Hűs fekete áfonya leves
Hozzávalók:
- 55 dkg fekete áfonya
- 3 dl sovány joghurt
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 2-3 dl víz
- 2 csipet őrölt szegfűbors
- 3 evőkanál xilit
Hogyan készítsd el?
A hozzávalókat turmixgépbe tesszük és jól összeturmixoljuk. Tálalásig hűtőbe tesszük, majd kis tálkákba kanalazzuk, tetejére joghurtot csorgatunk és már kanalazhatjuk is! 🙂
A recept 4 személyre szól, adagonként 121 Kcal tartalmaz!
Egészségetekre! 🙂