Őszi szőlősaláta

Itt a színes ősz, azaz a szőlő szüret ideje.
Tudtad? A szőlő serkenti a vese- és bélműködést, ezáltal elősegíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből. A benne található pektin segít a koleszterinszint helyreállításában. Magas kálium tartalma és ásványi anyag tartalma (pl. cink,vas,magnézium,szelén), piros változata a multivitamin hatásával vetekszik. Alacsony kalóriatartalmú gyümölcs, mely 80 %-a víz és rosttartalma is igen magas. Jelentős mennyiségű a cukor tartalma, de ez természetes szőlőcukor ami értékes energiával látja el a szervezetet nem úgy mint a finomított cukor és társai.  🙂

 

Őszi szőlősaláta

 
Hozzávalók:

  • 20 dkg szőlő
  • 1 db körte
  • 1 db alma
  • 2 kávéskanál frissen préselt citromlé
  • 5 dkg juhsajt
  • 2 evőkanál ásványvíz
  • Ízlés szerint fehér bors, szerecsendió

 

Hogyan készítsd el?

A gyümölcsöket jól megmossuk, majd a szőlőt leszemezzük, ha nagy szemű akkor félbevágjuk, az almát és a körtét felkockázzuk.
A juhsajtot villával áttörjük, hozzáadjuk a citromlét, az ásványvizet, ízesítjük borssal és szerecsendióval, majd jól összekeverjük.
Az elkészült fűszeres sajtba belekeverjük a gyümölcsöket és már fogyaszthatjuk  is. Még finomabb ha picit állni hagyjuk.

A recept 2 személyre szól, adagonként kb. 220 kcal.

 

Jó étvágyat hozzá!  🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük