Itt a színes ősz, azaz a szőlő szüret ideje.
Tudtad? A szőlő serkenti a vese- és bélműködést, ezáltal elősegíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből. A benne található pektin segít a koleszterinszint helyreállításában. Magas kálium tartalma és ásványi anyag tartalma (pl. cink,vas,magnézium,szelén), piros változata a multivitamin hatásával vetekszik. Alacsony kalóriatartalmú gyümölcs, mely 80 %-a víz és rosttartalma is igen magas. Jelentős mennyiségű a cukor tartalma, de ez természetes szőlőcukor ami értékes energiával látja el a szervezetet nem úgy mint a finomított cukor és társai. 🙂
Őszi szőlősaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg szőlő
- 1 db körte
- 1 db alma
- 2 kávéskanál frissen préselt citromlé
- 5 dkg juhsajt
- 2 evőkanál ásványvíz
- Ízlés szerint fehér bors, szerecsendió
Hogyan készítsd el?
A gyümölcsöket jól megmossuk, majd a szőlőt leszemezzük, ha nagy szemű akkor félbevágjuk, az almát és a körtét felkockázzuk.
A juhsajtot villával áttörjük, hozzáadjuk a citromlét, az ásványvizet, ízesítjük borssal és szerecsendióval, majd jól összekeverjük.
Az elkészült fűszeres sajtba belekeverjük a gyümölcsöket és már fogyaszthatjuk is. Még finomabb ha picit állni hagyjuk.
A recept 2 személyre szól, adagonként kb. 220 kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂