Már többször írtam, hogy az egyik kedvenc fogyókúrás édességem a muffin.
Azért szeretem mert nagyon gyorsan elkészíthető, rengetegféleképpen variálható, tökéletes ha vendégeket várunk és akkor is ha magunkkal akarjuk vinni például egy családi kirándulásra.
Lepd meg családod és vendégeid húsvét alkalmából a fincsi, fogyókúrás meggyes muffinnal!
Meggyes muffin
Hozzávalók:
- 6 dkg zabkorpa
- 3 dl sovány tej
- 2 db tojás
- 10 dkg meggy ( fagyasztott vagy cukormentes befőtt )
- Ízlés szerint természetes édesítőszer
Hogyan készítsd el?
A tojássárgáját a természetes édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a zabkorpát és a tejet.
A tésztához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéből felvert kemény habot, majd a meggyet.
A muffin sütőformába papírkapszlikat teszünk, ezekbe oszlatjuk szét az elkészült muffin tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. ( Akkor jó ha a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta ).
Darabonként kb. 100 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Nagyon jól hangzik,kipróbálom. Remélem ízleni fog a családomnak is, de én is kíváncsi vagyok milyen lesz.
Permalink
Szia! Tegnap este megsütöttem a muffint, de szerintem valami gond van a zabkorpa, vagy a tej mennyiségével. Megkavartam és olyan lett az egész mint egy leves, nem mint egy tészta :-))) Egyébként finom lett!