Zabkorpás muffin (nem csak) a fogyókúra idejére

A Muffin a háziasszonyok gyöngyszeme, hiszen nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető és variálhatóságának csak a fantáziánk szabhat határt.
A hozzávalókat csak össze kell keverni egy tálba, a masszát kapszlival kibélelt muffin sütőbe kell kanalazni és kb. 20 perc alatt készre kell sütni.
A variálhatóságának köszönhetően találunk olyat, mely a fogyókúra alatt is bűntudat nélkül fogyasztható.

Zabkorpás muffin

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabkorpa
  • 17 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • Fél csomag sütőpor
  • 2 teáskanál fahéj
  • Kb. 1 marék dió
  • 2 dl kefir
  • 1 dl almalé
  • 1 db alma
  • 5 evőkanál méz
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 dkg étcsokoládé

 

Hogyan készítsd el?

A zabkorpát, a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a durvára vágott diót, az apró kockára vágott almát és a fahéjat egy tálba öntjük, picit összekeverjük.
A kefirt, az almalével, a mézzel és az olajjal egy másik edényben keverjük össze, majd ezeket összekeverjük a zabkorpás keverékkel. Legvégül hozzá keverjük az apróra vágott étcsokoládét is.
A masszát kapszlival bélelt muffin sütőbe elosztjuk és 10 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

1 db zabkorpás muffin 148/ Kcal

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.