A Muffin a háziasszonyok gyöngyszeme, hiszen nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető és variálhatóságának csak a fantáziánk szabhat határt.
A hozzávalókat csak össze kell keverni egy tálba, a masszát kapszlival kibélelt muffin sütőbe kell kanalazni és kb. 20 perc alatt készre kell sütni.
A variálhatóságának köszönhetően találunk olyat, mely a fogyókúra alatt is bűntudat nélkül fogyasztható.
Zabkorpás muffin
Hozzávalók:
- 15 dkg zabkorpa
- 17 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- Fél csomag sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- Kb. 1 marék dió
- 2 dl kefir
- 1 dl almalé
- 1 db alma
- 5 evőkanál méz
- 1 dl olívaolaj
- 5 dkg étcsokoládé
Hogyan készítsd el?
A zabkorpát, a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a durvára vágott diót, az apró kockára vágott almát és a fahéjat egy tálba öntjük, picit összekeverjük.
A kefirt, az almalével, a mézzel és az olajjal egy másik edényben keverjük össze, majd ezeket összekeverjük a zabkorpás keverékkel. Legvégül hozzá keverjük az apróra vágott étcsokoládét is.
A masszát kapszlival bélelt muffin sütőbe elosztjuk és 10 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
1 db zabkorpás muffin 148/ Kcal
Jó étvágyat hozzá! 🙂