7 őrült fogyókúra típus

Nincs olyan aki életében legalább egyszer ne fogyókúrázott volna. Sokszor nehéz eldönteni, hogy a rengeteg fogyókúra típus közül melyiket válasszuk.

Ezért összegyűjtöttem 7 olyan fogyókúra típust, melyeket messze el kell kerülnöd ha jót akarsz magadnak.

Ezek közül vannak olyanok melyek már feledésbe merültek de nincs rá garancia, hogy soha többé nem lángol fel újra valamelyik őrölt fogyókúra.

 

I.  Fogyókúra ecettel

Az 1820-as évek tájékán egy angol költő terjesztette az ecettel való fogyókúrát.
A fogyókúra lényege az volt, hogy minden nap nagy mennyiségű ecetet és vizet kellet  inni. Az angoloknál szokásos öt órai teához pedig minimum egy nyers tojást kellet elfogyasztani.
Az egyébként anorexia nervosaban és bulímiában szenvedő költő ezzel a módszerrel igen sokat fogyott mivel az ecet, a tea és a nyers tojás hatására hányás és hasmenés lépett fel nála.
 
 

II.  Rágd meg jól fogyókúra

Mindent megehetsz csak ne nyeld le! Tartja a mondás. Ma ezen csak mosolyogunk, de az 1900-as évek elején igen népszerű volt ezt a  fogyókúra “típus”.  Egy amerikai úriember úgy szabadult meg közel 20 kilós súlyfeleslegétől, hogy minden falat ételt amit megkívánt harminckétszer rágott meg, de ezután nem lenyelte a falatot hanem kiköpte.
Úgy gondolta ennyi idő alatt  felszívódnak a szervezetébe a szükséges tápanyagok.

 

III.  Villám fogyókúra

A XVII-XVIII. század környékén élte fénykorát a villám fogyókúra. A hölgyek ekkor darázs derekukkal kápráztatták el a főúri méltóságokat. Na de ebben a korban  sem rendelkezett mindenki tökéletes derékmérete ezért ezt fűzővel próbálták  korrigálni. Voltak esetek amikor olyannyira megszorították a fűzőt, hogy az eltörte a hölgy bordáját, sőt akadt aki megfulladt a túl szorosra húzott ruhadarabtől.

 

IV.  DNTP fogyókúra

Az 1920-as években terjedt el az USA-ban a DNTP fogyókúra. A DNTP egy olyan kémiai anyag, mely amfetaminszármazékot tartalmaz. Mellékhatása vakság és süketség.

 

V. Füst fogyókúra

Az 1930-as évek dohányipar reklámjaiban hirdették a cigaretta jótékony hatását. A dohányzás csökkenti az éhségérzetet így megőrizhető az ideális testsúly. Ma már mindenki tudja, hogy a dohányzásnak milyen káros hatásai vannak a szervezetre. Ugye senki nem akar fogyni ilyen áron???

 

VI.  Galandféreg fogyókúra

A fogyókúra lényege, hogy a fogyni vágyó galandféreg petéket nyel le. Amint a férgek kifejlődtek, elkezdik felemészteni a bevitt táplálék nagyrészt. Ezálltal a fogyókúrázó ehet amennyit csak akar hiszen a bevitt táplálék igen kis része szívódik fel, a nagyobb részét a férgek fogyasztják el.
Csak, hogy tudd egy galandféreg akár 10 m-re is megnőhet. A szervezetbe jutva pedig gyulladást , emésztőrendszeri elzáródás sőt halált is okozhat.

 

VII.  Vattapamacs fogyókúra

Az anorexia nervosaban szenvedők még ma is alkalmazzák ezt a fogyókúrát, melynek lényege, hogy vízbe áztatott vattapamacsot nyelnek le. Ennek hatására a gyomor eltelítődik a megduzzadt vattagolyóktól és megszűník az éhségérzet. A végeredmény nagyfokú súlyvesztés mely halállal végződik.

 

Ezeket a fogyókúrákat messze kerüld el mert egészségedre ártalmas és életveszélyes!

 

Ha te is hallottál már meghökkentő őrült fogyókúrát oszd meg Velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük