A fogyókúrázó háziasszony egyik rémálma ha váratlan vendégek érkeznek. A csábítás elkerülése miatt nem tart otthon semmi nassolni valót ezért nagy bajban van, hogy mivel kínálja meg a látogatókat.
Az én egyik kedvencem a gyorsan elkészíthető mégis ezerféleképpen variálható muffin. A nedves és a száraz hozzávalókat összekeverjük, kis sütemény kapszlikba töltjük és 20-30 perc alatt készre sütjük és már tálalhatjuk is a vendégeknek.
A legnagyobb örömhír, hogy mi is ehetünk belőle egy darabot a fogyókúra ideje alatt is, de legyünk gyorsak, mert különben csak az üresen árválkodó süteményes papírok fognak ránk mosolyogni a tányérról.
Fahéjas almás muffin
Hozzávalók:
- 9 dkg Xilit
- 1 evőkanál fahéj
- 12 dkg finom búzaliszt
- 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- Csipet só
- 22 dkg sovány joghurt
- 1 tojás
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 nagy darab alma
Hogyan készítsd el?
A sütőt 200 fokra melegítjük. A Xilitet a fahéjjal, a lisztel, a sütőporral és a sóval összekeverjük egy tálba.
Egy másik tálba öntjük a joghurtot, a tojást és az olajat és ezt is összekeverjük, majd hozzá adjuk a lisztes keveréket.
Az almát meghámozzuk apró kockákra vágjuk és a tésztába forgatjuk.
A muffin sütőbe papírkapszlikat teszünk, majd megtöltjük a tésztával és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A receptből 12 db muffin lesz, adagonként: 140 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂