Zöldséges röszti

Van akinél röszti, másoknál lepcsánka vagy matutka és általában krumpliból készül lisztel, tojással.

A zöldséges röszti ennek a fogyókúrásabb változata.
A lisztet és a tojást teljesen mellőzzük, a krumpli egy részét pedig zöldségekkel cseréjük fel.

Fogyaszthatjuk magába, vagy mártogatóssal tálalva, de saláta mellé is nagyon finom.


 

Zöldséges röszti

 
Hozzávalók:

  • 4 db krumpli
  • 2 db répa
  • 1 db cukkini
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 dkg zeller
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • Ízlés szerint tengeri só, bors
  • 2 db kispohár  joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj

 

Hogyan készítsd el?

A krumplit, a répát, a cukkinit és a zellert lereszeljük, sóval, borssal, egy fej apróra vágott  vöröshagymával és a kakukkfűvel ízesítjük majd jól összekeverjük.
A zöldséges krumpliból kerek lapos rösztiket sütünk ki felforrósított olívaolajban.
Közben a joghurtban elkeverjük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk borsozzuk és kis tálkában a kész rösztivel együtt tálaljuk.

A receptből 8 db röszti lesz, darabonként kb. 130 Kcal és 19 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.