Van akinél röszti, másoknál lepcsánka vagy matutka és általában krumpliból készül lisztel, tojással.
A zöldséges röszti ennek a fogyókúrásabb változata.
A lisztet és a tojást teljesen mellőzzük, a krumpli egy részét pedig zöldségekkel cseréjük fel.
Fogyaszthatjuk magába, vagy mártogatóssal tálalva, de saláta mellé is nagyon finom.
Zöldséges röszti
Hozzávalók:
- 4 db krumpli
- 2 db répa
- 1 db cukkini
- 2 db vöröshagyma
- 5 dkg zeller
- 1 teáskanál kakukkfű
- Ízlés szerint tengeri só, bors
- 2 db kispohár joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
Hogyan készítsd el?
A krumplit, a répát, a cukkinit és a zellert lereszeljük, sóval, borssal, egy fej apróra vágott vöröshagymával és a kakukkfűvel ízesítjük majd jól összekeverjük.
A zöldséges krumpliból kerek lapos rösztiket sütünk ki felforrósított olívaolajban.
Közben a joghurtban elkeverjük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk borsozzuk és kis tálkában a kész rösztivel együtt tálaljuk.
A receptből 8 db röszti lesz, darabonként kb. 130 Kcal és 19 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂