Ezt a remek fogyókúrás ételt fogyaszthatjuk ebédre vagy vacsorára egyaránt. kb. fél óra alatt elkészíthető.
A recept 4 személyre szól, a kész ételünk adagonként 330 Kcal-át tartalmaz.
A benne lévő cukkini rengeteg C vitamint és béta karotint tartalmaz és csökkenti a koleszterin szintet.
A fokhagyma erősíti az immunrendszert, vírus- és baktérium ölő hatása ismert. Kalciumot, káliumot és C-vitamint tartalmaz.
Pulykamell zöldségre halmozva
Hozzávalók:
- kb. 60 dkg pulykamell
- 25 dkg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 4 kanál ketcup
- Tengeri só, bors, őrölt pirospaprika
- Olívaolaj
- 2 evőkanál fenyőmag ( el is maradhat )
Hogyan készítsd el?
A felszeletel pulykamellet sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával ízesítjük. Teflonserpenyőben felhevített olívaolajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd félre tesszük míg elkészítjük a salátát, de melegen tartjuk.
A megmosott cukkinit ( ha zsenge nem kell megpucolni ) apró kockákra daraboljuk. Az apróra vágott hagymával, fokhagymával együtt abban a lében amiben a húst kisütöttük megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paradicsomot is. A zöldségeket lyukas kanállal kikanalazzuk a serpenyőből és a pecsenyeléhez hozzáadjuk a ketchupot, jól átkavarjuk.
A zöldségeket egy tányérra halmozzuk majd a tetejébe ültetjük a pulykamellet, meglocsoljuk a ketchupos öntettel és megszórjuk pirított fenyőmaggal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂