Juj de éhes vagyok!

Nem tudom Te, hogy vagy vele de én amikor hazaérek rögtön ennem kell valami finomat! Az egyik kedvencem a Sthal Judit féle sült camambert. Miért? Mert egyszerűen elkészíthető, őrült gyorsan megvan és nem utolsó sorban isteni az íze.

Van egy nem túl nagy színes lapos tányérom. Azt jól megrakom felkockázott paradicsommal, hosszú csíkokra vágott kígyóuborkával, karikára vágott pritamin paprikával és retekkel ( bármilyen zöldség ami otthon van szóba jöhet 🙂 ). A közepébe ültetem az illatozó camambert sajtot és miután kigyönyörködtem magam a látványban befalom az egészet 🙂

A recept négy személyre szól, ha csak magadnak csinálod akkor elég mindenből egy.

Provance-i sült camambert / Sthal Judit receptje

Hozzávalók ( 4 személyre ):
4 camembert-korong
4 gerezd fokhagyma
4 teáskanál provance-i fűszerkeverék
4 teáskanál + 4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál száraz fehérbor
frissen őrölt fekete bors

A sütőt bekapcsolom 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat), és amíg bemelegszik, előkészítem a sajtkorongokat.

Mindegyik sajtdarab tetejébe 12-12 helyen mély lyukat vágok egy késsel úgy, hogy amikor beleszúrok, kicsit meg is forgatom a kés élét, mert így tágabb lesz a nyílás. Miután így végiglyuggattam a sajtokat, megpucolom a fokhagymagerezdeket, és mindegyiket felszeletelem 6-6 vékony tüskére. A nyílásokba felváltva dugdosok fokhagymatüskéket és csipetnyi fűszerkeverék-adagokat, hogy a sajtkorongok jó ízesek legyenek.

Utána előveszek egy alufólia-gurigát, és letépek belőle 4 akkora darabot, amellyel buggyosan körbe tudom venni a megtömködött camembert-eket, előbb azonban kisimítom a fólialapokat, és szétmasszírozok rajtuk egy teáskanálnyi olívaolajat.

A sajtkorongokat töltött tetejükkel lefelé a megfényesített helyekre teszem, és köréjük hajtogatom lazán a fóliát, hogy a védőburkolat magasabb legyen a sajtnál. Mindegyik korongra rálötykölök 1-1 evőkanálnyi olívaolajat meg fehérbort, és alaposan meg is borsozom őket.

Befejezésül a gurigából megint letépek 4 alufóliadarabot, de már jóval kisebbeket, mint a sajtokhoz. Ezek csak arra kellenek, hogy könnyedén, nem tapadósan lefedjem velük a camembert-eket, aztán a fűszeres-fokhagymás korongokat egymás mellé sütőlapra ültetem, és 15 percre betolom a forró sütőbe.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük