Gyermekkoromban a rakott kelből csak a húst és a rizst ettem ki, később fordult a kocka szívesebben ettem meg a káposztát és hagytam ott a husis cuccot, mígnem a disznóhúst fel nem cseréltem pulykamellre. Azóta minden részét kiélvezem a fogyókúrás rakott kelnek! 🙂
Fogyókúrás rakott kel
Hozzávalók:
- Kb. 40 dkg darált pulykamell
- 8 dkg rizs
- 1,2 kg kelkáposzta
- ízlés szerint őrölt bors, pirospaprika, őrölt köménymag
- Fokhagyma
- Kb. 10 dkg vöröshagyma
- 2 dl 20 %-os zsírtartalmú főzőtejszín
- 1 evőkanál olívaolaj
Hogyan készítsd el?
A káposztát leveleire szedjük és előfőzzük tengeri sós, köménymagos vízben, majd jól lecsepegtetjük. Az olívaolajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darált pulykahúst és addig pároljuk míg ki nem fehéredik. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával és pirospaprikával fűszerezzük, majd felöntjük pici vízzel és készre pároljuk. Közben megfőzzük a rizst és összekeverjük a megfőtt hússal. Olívaolajjal kikenünk egy magas falú tepsit az aljára terítünk egy sor kelkáposztát, erre kerül egy sor rizses hús, a tetejét ismét egy sor kelkáposztával fedjük be. Meglocsoljuk a főzőtejszínnel és előmelegített sütőben jól összesütjük.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 432 Kcal
Jó étvágyat hozzá! 🙂