7 tipp hogyan élje túl a fogyókúrád a karácsonyi vásárt

Karácsony táján nincs olyan város ahol ne lenne karácsonyi vásár.
Az utcán megjelennek a feldíszített sátoros bódék ahol szebbnél szebb kézműves alkotásokban gyönyörködhetünk.

Mi a csajokkal minden évben ellátogatunk egy-egy közeli városba ahol belevetjük magunkat a karácsonyi forgatagba. Szeretünk gyönyörködni a szebbnél szebb karácsonyi díszekben, a házilag készített szappanokban, bőrdíszművekben.

Nem a vásárlás hajt minket hanem az együtt eltöltött idő. Ilyenkor jókat beszélgetünk, nevetgélünk, olyan igazi csajos pasik nélküli napot szervezünk.

A karácsonyi vásárban nem a pénzköltés a legnagyobb csábítás, hanem a sátorokat körüllengő illatorgia. A sült gesztenye, az édes kürtöskalács, a fűszeres forralt bor, a sült kolbász terjengő illata mind mind arra csábít, hogy megkóstoljuk őket. Ráadásul hamarosan eljön a karácsonyi terülj-terülj asztalkám, mi pedig a fogyókúra kellős közepén állunk.

Nagy a kísértés! Hogyan álljunk ellen?
 

7 tipp, hogyan élje túl a fogyókúrád a karácsonyi vásárt

 

  1. A legjobb ha ezen a napon valami igazán könnyű reggelivel kezdesz. Egy nagy adag friss gyümölcs vagy gyümölcslé, mely frissít, eltelít, energiát ad.
  2.  

  3. A legjobb ha már ebéd előtt vagy kora délután kilátogatsz a vásárba, akkor ott nyugodtan, bűntudat nélkül ebédelhetsz.
  4.  

  5. Ha Téged jobban vonz az esti karácsonyi forgatag amikor gyönyörködhetsz a fényekben is akkor üres hassal ne indulj útnak. Rakd tele a pocakod otthon elkészített fogyókúrás finomságokkal, így a vásár illata kevésbé fog evésre csábítani.
  6.  

  7. Sült kolbász, savanyúsággal és kenyérrel! Hmmm biztosan nagyon fincsi lehet, de próbáld meg elhagyni a kenyeret és máris megspóroltál egy nagy adag kalóriát.
  8.  

  9. Sült kolbász helyett válassz sült halat. Az élmény legalább annyira autentikus és sokkal kedvezőbb a fogyókúrádnak.
  10.  

  11. Az édes illat nassolásra csábít! Válassz aszalt gyümölcsöt vagy egy marék sült gesztenyét. Ha csapattal mész és nem tudtok lemondani a frissen sült kürtöskalács élvezetéről akkor egyetek meg a csapattal egyet így csökkentitek a fejenkénti kalória adagot.
  12.  

  13. A karácsonyi vásár elengedhetetlen kelléke a fűszeres, illatozó forralt bor. Nyugodtan kortyolj el egy pohárnyit a finom nedűből.
    A csajos bulin nálunk ez úgy zajlik, hogy van egy forralt bor felelős. Megszállottan ügyel a vonalaira, ezért Ő maga otthon elkészíti a fogyókúrás forralt bort, termoszba teszi, jó melegen tartja a hátizsákjában és amikor már igazán szükségünk van a lélek melegítőre,  akkor előveszi és együtt bűntudat nélkül elszürcsölgetjük.

 

Egyetértesz? Tiltakozol? Van jobb tipped?  Ne habozz oszd meg Velünk most! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük