Mi az ünnepeket a Nagyókánál összegyűlve ünnepeljük, erről sem Ő sem mi nem mondunk le. A karácsonyi menü elkészítése a család női tagjaira vár, de az ünnepi tyúkhúsleves elkészítését nem adja ki a kezéből. Tudja, hogy minden csajszi fogyókúrázik vagy legalábbis ügyel a vonalaira ezért a leves legfontosabb alkotórésze a szeretete amivel körülvesz minket egész évben.
Ha egy igazán fogyókúrás ünnepi levesre vágytok készítsétek el családotoknak.
Fogyókúrás ünnepi tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- Kb. 1,5 kg-os tyúk
- 70 dkg vegyes zöldség ( sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, karalábé )
- 15 dkg vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 10 dkg kelkáposzta
- 10 dkg zöldbab
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg karfiol
- 2 db tv-paprika
- 2 db paradicsom
- 1-1 csokor petrezselyem és zellerzöld
- Kb. 1 evőkanál tengeri só
- 3 gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint szemes bors
- 1-2 db babérlevél
- 3 szem szegfűszeg
- Kb. 5 dkg cérnametélt
Hogyan készítsd el?
A tyúkot apróra vágjuk, a bőrt és a zsírt eltávolítjuk róla, majd egy nagy fazékba tesszük és felöntjük 3 liter vízzel. A szemes borsot, a babérlevelet, a szegfűszeget és fokhagymát teatojásba rakjuk és a tyúkhús mellé tesszük a vöröshagymával és a tengeri sóval együtt. Lassan, fedő nélkül felforraljuk, ha kell a keletkező habot leszedjük és gyöngyözve kb. 3 órán keresztül főzzük. Közben a zöldségeket előkészítjük és amikor a 3 óra letelt apránként a leveshez adjuk. Addig főzzük míg a zöldségek meg nem puhulnak. A levest picit állni hagyjuk majd szűrőn keresztül leszűrjük.
Tálaláskor külön tálra tesszük a kifőzött tésztát, a zöldségeket és a kicsontozott húst. A leszűrt leves tetejét megszórjuk az apróra vágott petrezselyem és zeller zölddel. Forrón nagyon finom.
A recept kb. 10 személyre szól, adagonként 290 Kcal
Jó étvágyat hozzá! 🙂