Alig eszem mégis hízom!

Az egyik leggyakrabban elhangzó mondat egy túlsúlyos ember szájából.

Kutatások során bizonyították, hogy azok a diétázók akik úgy gondolják alig esznek mégis híznak, azért eredménytelenek a súlycsökkentés terén mert valójában kétszer annyi mennyiséget esznek meg, mint amennyit ehetnének.

Ahhoz, hogy beinduljon a fogyás a testi szükségleteinknél kevesebb kalóriát kell bevinni szervezetünkbe!

Honnan tudjuk, hogy megfelelő mennyiség van a tányérunkon?
Addig amíg szemünk hozzá nem szokik a megfelelő adagokhoz mérnünk kell a mennyiséget. Később ez majd rutinná válik és ránézésre is tudni fogjuk mennyi étel van előttünk.

Addig is van néhány egyszerűen megvalósítható fortély mellyel azonnal tudod csökkenteni az ételadagodat :

# 1.  A megterített asztalra ne rakd ki az összes ételt!  Szervírozd kiporciózva, ezzel megakadályozod, hogy újra megpakold a tányérod.

# 2.  Használj kistányért és csak annyit fogyassz el egy-egy étkezésre ami erre kényelmesen ráfér!

# 3.  A levest fogyaszd csészéből! Férfi ismerőseim gyakran panaszkodnak ha elmennek nyaralni, a szállodákban kis csészéket raknak ki leveses tányérnak. Ez az adag kb 1,5-2 dl,  pont annyi amit még megehetsz egy étkezés során.

# 4.  Az étkezést kezd rostban gazdag ételek elfogyasztásával!  Előételként egyél egy nagy adag salátát,  friss gyümölcsöt vagy nyers zöldséget, ezzel megalapozod a teltségérzeted és a következő fogásokból már kevesebbet fogsz enni.

# 5.  Egyél lassan, kis falatokat! Ha ez másként nem megy használj kisebb kanalat, villát.  Minden falatot alaposan rágj meg, élvezd ki az ételek ízét. Addig ne készítsd elő a következő falatot míg az előzőt nem nyelted le.

# 6. Minden étkezésnél hagyj egy pici ételt a tányérodon!  Nem kell sokat csak egy kis kanál köretet egy falat húst, ezzel megtöröd a ” üres tányér”  szokást.

# 7.  Annyit főzz  amennyit meg is eszel! Sok fogyókúrázó több kalóriát visz be két étkezés között, teszik ezt gyakran azért mert csábítja őket a maradék vagy nem akarják, hogy kárba menjen az étel amit elkészítettek.

 

Használd mostantól ezt a 7 fortélyt és  a kilók olvadni fognak rólad! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük