Ha a fő étkezéseinkre gondolunk, akkor az első fogás ami eszünkbe jut az a leves.
Nyáron hűsít frissít, télen melegít energiával tölt fel egy adag a kedvenc levesünkből.
Ha ügyelünk a leves elkészítésére, akkor a jótékony hatással van a fogyókúránkra is hiszen nemcsak értékes tápanyagokat, de folyadékot is juttatunk vele szervezetünknek.
( Természetesen a levesfogyasztás nem helyettesíti a megfelelő mennyiségű, azaz napi 2-3 liter tiszta víz fogyasztást! )
Zöldségleves
Hozzávalók:
- 15-15 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 15 dkg zöldborsó
- 20 dkg karfiol
- 5 dkg csiperkegomba
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 dkg cérnametélt
- Tengeri só
Hogyan készítsd el?
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk és felengedjük vízzel.
Amikor már majdnem puhára főttek a zöldségek beletesszük a tésztát is és készre főzzük.
Tálaláskor tetejét apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
4 adag leves lesz belőle, mely adagonként 145 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂