Zöldségleves

Ha a fő étkezéseinkre gondolunk, akkor az első fogás ami eszünkbe jut az a leves.
Nyáron hűsít frissít, télen melegít energiával tölt fel egy adag a kedvenc levesünkből.
Ha ügyelünk a leves elkészítésére, akkor a jótékony hatással van a fogyókúránkra is hiszen nemcsak értékes tápanyagokat, de folyadékot is juttatunk vele szervezetünknek.
( Természetesen a levesfogyasztás nem helyettesíti a megfelelő mennyiségű, azaz napi 2-3 liter tiszta víz fogyasztást! )
 

Zöldségleves

Hozzávalók:

  • 15-15 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér
  • 15 dkg zöldborsó
  • 20 dkg karfiol
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 dkg cérnametélt
  • Tengeri só

 

Hogyan készítsd el?

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk és felengedjük vízzel.
Amikor már majdnem puhára főttek a zöldségek beletesszük a tésztát is és készre főzzük.
Tálaláskor tetejét apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

4 adag leves lesz belőle, mely adagonként 145 Kcal.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük