A Dukan diéta fázisai

Pierre Dukan francia neurológus professzorból lett táplálkozáskutató több mint 30 évvel ezelőtt megalkotta a Dukan diétát. Több éves kutatás és tapasztalatszerzést követően a diétát 4 szakaszra osztotta fel.

Minden szakasznak megvan a maga feladata és minden szakasz a Te egyéni súlycsökkentésedre szabható. Ez azért nagyon fontos, mert itt nem egy általános fogyókúra leírásról van szó ami megmondja, hogy 3 héten keresztül egyél ezt meg azt és máris leadtad a fölös kilókat, aztán pedig étkezz úgy ahogy a fogyókúra előtt.

A Dukan diéta a leadni kívánt testsúlyodhoz igazodik és amint elérted az ideális testsúlyt segít annak megtartásában úgy, hogy közben nem kell halálra koplalnod magad.

Na de nézzük a fázisokat és azok hatásait!

 

A Dukan-diéta fázisai


 
I. Támadó-fázis

Ez a szakasz a diéta legrövidebb szakasza. Célja, hogy beindítsa a fogyást, mely máris ösztönzőleg hat a fogyókúrázóra azaz Rád :-).
Ebben az időszakban főként fehérje tartalmú ételeket fogyaszthatsz, azok közül is a legtisztább fehérjeforrásokat kell előtérbe helyezned, mely 1-5 kiló fogyást eredményez.
A fázis hossza attól függ, hogy hány kilótól szeretnél megszabadulni.

 
II. Cirkáló-fázis

Ebben a szakaszban az előzőhöz képes lassúbb, de egyenletesebb súlyvesztést érünk el.  A tiszta fehérje forrású ételeket kombinálhatjuk zöldségekkel, erre Pierre Dukan többféle ciklust talált ki ezzel is biztosítva, hogy a Te igényeidnek megfelelően tudd alakítani a diétát. A szakasz hossza attól függ, hogy hány kilótól szeretnénk megszabadulni.

 

III. Megszilárdító fázis

Ez a legfontosabb szakasza a diétánknak. A legtöbb fogyókúra során nagy nehézségek árán eléred a kívánt testsúlyt, majd magadra maradsz és azt veszed észre, hogy rövid időn belül újra rajtad vannak a plusz kilók!
Miért van ez?
A szervezeted megszokta a fogyókúra előtti testsúlyod, még akkor is ha ez nem éppen ideális számára. Egyszerűen  ragaszkodik hozzá. Szeretné ha ugyanolyan lennél mint a diéta előtt, ezért amint plusz kalóriához jut elkezdi raktározni azt. Sőt mindent megtesz annak érdekében, hogy Te minél több kalóriát juttass számára, azaz növeli az étvágyad, lecsökkenti az anyagcseréd.
A Dukan diéta megszilárdító fázisa segít Neked és szervezetednek hozzászokni az új testsúlyhoz. Ennek hatására a szervezeted nem kezd el ellened dolgozni megkönnyítve ezzel a helyzetedet.
Ebben a szakaszban szinte már  mindent ehetsz. Dukan professzor csak azt írja elő, hogy mit mikor a legideálisabb fogyasztanod. A fázis hossza a leadott kilók számától függ.

 

IV. Stabilizáló fázis

Ez a fázis életed végéig szól. Csak néhány betartható szabály van  előírva, mint például a heti egy nap tiszta fehérje nap, vagy a rendszeres zabkorpa fogyasztás, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Ezek viszont játszva betarthatók, főleg ha arra gondolsz, hogy mostantól kezdve nem kell zsírpárnák mögött élned az életed. Fitt, egészséges, karcsú maradsz ezzel lenyűgözve párod, barátnőid, kollégáid és Önmagad. 🙂

 

Nézd meg mit mondanak azok akik már kipróbálták a Dukan diétát! Kattints ide >>

 

2 hozzászólás



  1. Hasznosnak tartom, főként az tetszik benne, hogy nem egysíkú, részletes, és folyamatosan vezet a cél felé.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük