Fogyókúra az ünnepek után

Túl vagyunk az idei húsvéti ünnepeken. Nemhogy a fogyókúrád de még az egészséges táplálkozást sem bírtad tartani hiszen csábítóbbnál-csábítóbb ételek kerültek az ünnepi asztalra.
Anyud a kedvenc kajád készítette ami természetesen nem sorolható a fogyókúrás ételek közé.
A Nagymamád meg olyan fincsi sütiket sütött és nem sérthetted meg azzal, hogy nem eszel belőle.
Most pedig ott állsz a mérlegen és a bűntudat marcangolja a lelkedet a plusz két kilótól ami rád rakódott az ünnepek alatt.

Mi jön ezután?

  1. Most azonnal felejtsd el a bűntudatot és az önmarcangolást. Amit történt megtörtén, úgyis mondhatnám amit megettél az már megtette hatását. Ez van! Ne gondold, hogy innentől kezdve fuccs az egészséges életmódnak ill. a fogyókúrádnak. Felejtsd el a most már mindegy zabálhatok kedvemre mondatot! Gondold át újra, hogy hova szeretnél eljutni az egészséges fogyókúrád során és hajrá!
  2. Ha tudsz mindenképpen iktass be ezen a héten egy gyümölcsnapot. Ezen a napon csak gyümölcsöt fogyassz! A jó hír, hogy bármelyik gyümölcsöt választhatod és bármennyit fogyaszthatsz belőle.  Meglátod ezen a napon új erőre kapsz a sok vitamintól, ásványi anyagtól.  Ne feledd a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt sem, aminek nagy részét ásványvíz, kisebb részét frissen facsart gyümölcslé is kiteheti.
  3. Mozogj a napokban még többet. Ha eddig volt olyan hét, hogy elodáztál egy-egy sportnapot, azt most ne tedd.  Sőt iktass be egy plusz napot amikor jól megdolgoztatod a tested vagy akár minden napra beiktathatsz valami plusz mozgást. Pl. Vállald be a mai bevásárlást és menj gyalog a boltba :-).

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük