Húsvéti nyuszi kontra fogyókúra

Az ünnep a fogyókúrázók rémláma! Na de nem Neked!  Már csak két okból is!
Egy: Te az ünnepre nem rémálomként gondolsz.  Szinte várod már, hogy családoddal barátaiddal tölts a napot, várod a közös programokat, a közös kajálást, piálást.

 

Miért?

A másik ok miatt, mert Te nem fogyókúrázol hanem megváltoztatod azokat az étkezési, életmódbeli szokásaidat ami a túlsúlyodhoz vezetett.

Hogyan?

  • Ha Ti nem tartjátok a hagyományos húsvéti szokásokat akkor elmentek otthonról. A program amit húsvétra terveztetek mindenképpen jót tesz a „fogyókúrádnak” hiszen kivonultok a szabad levegőre, kirándultok, kerékpár vagy gyalogtúrát szerveztetek, mely során szinte bozóttűzként égeted a kalóriákat, olvasztod testedről a zsírt.
  • Az ünnepetek nem kifejezetten a nagy zabálásokról szól! Habár jókat esztek isztok, odafigyelve a minőségre és a mennyiségre. Az asztalotok roskadásig rakva friss zöldséggel, párolt hússal, főtt tojással, sonkával, de nem akarjátok mind azonnal befalni ügyeltek arra, hogy többször egyetek keveset.
  • Odafigyeltek az alkoholfogyasztásra,  hiszen ünnepek során megengedett 1-1 pohár bor vagy pezsgő de itt is betartjátok a mértékletességet hiszen az alkohol hatalmas nagy kalóriabomba és nagy mennyiségben ártalmas az egészségedre és a fogyókúrádra is.
  • Amikor kis családoddal leültök az asztalhoz tudjátok, hogy az étkezésé a főszerep. Lassan esztek, kiélvezitek az ízek adta élvezet minden percét. Hagytok elég időt az elméteknek    ( kb. 15-20 perc ), hogy továbbítani tudja a “jól laktam, köszönöm nem kérek többet” érzést.  Amint befejeztétek az étkezést elpakoltok mindent fogást az asztalról, nem kellenek a csábítások.
  • Nem hagyjátok ki a desszertet sem, de mindenképpen valami könnyű gyümölcsös édességgel zárjátok le az étkezést és ez nem több mint egy szelet hiszen itt sem a mennyiség számít.
  • Ha Te locsolókat vársz és lázasan készíted nekik a sok finomságot, akkor ügyelsz arra, hogy a szendvicseken minél több zöldség legyen.  Pici falatkákat készítesz, feldíszítve fogpiszkálóra feltűzve. Nálad a locsolók tuti számíthatnak a friss gyümölcs tálra vagy a jól bevált gyümölcssalátádra hiszen semmi szükség, hogy olyannal etesd a vendégeidet amiket magad sem fogyasztanál el szívesen.
  • Ünnepnap sem hagyod ki a testmozgást. Jókat ettél ittál egész nap tudod, hogy kompenzálnod kell. A nap végén elmész egy nagy sétára, vagy kocogsz egyet, előveszed a görkorid, a kerékpárod esetleg a kedvenc aerobik DVD és legalább 30- 60 percet a mozgásnak szenteled.

Bokszkesztyűt fel! Üssük ki az húsvéti nyuszit az első menetben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük