Meghökkentő mesék

 

 

 

 

Három gyermek igaz története akiket szüleik magukra hagytak a harcban sőt tetteikkel támadást indítottak saját szeretett gyerkőcük ellen.

Az első egy brit tinédzserről szól aki 17 évesen 256 kilót nyom. A lány korábban ( akkor 209 kiló volt ) bevonult egy amerikai fogyitáborba ahol szakemberek segítségével, diétával, sporttal sikerült 9 hónap alatt 114 kilóra fogynia, de amint hazatért élete ugyanott folytatódott ahol a nagy fogyás előtt.  Diétáját nem tudta folytatni mert Édesanyjának állítólag nem volt ideje kalóriaszegény ételeket főzni így maradt a régi egészségtelen étrend. A sportot amit nagyon szeretett a táborban szintén mellőzte életéből.  Ezáltal szép lassan elérte, hogy a mérleg nyelve újra 200 kiló fölé ugorjon. A lányt ma már az sem zavarja, hogy megbámulják az utcán hiszen hetente csak egyszer mozdul ki otthonából. Eljutott odáig, hogy nem érdekli hogyan néz ki bármit felvesz ami felmegy rá és akkor is az evés győz ha utána bűntudatot érez amit valószínűleg szintén evéssel csillapít.
Az orvosok megmondták neki ha nem kezd el sürgősen változtatni életmódján akkor nem biztos, hogy megéli 25. szülinapját.

 

A második egy hároméves kínai kisfiúról szól, akinek súlya 61 kiló. Már nem tud játszani a vele egykorú gyerekekkel, az óvodából is kitiltották. Szülei pedig úgy érzik nem tudnak úrrá lenni a helyzeten hiszen ha a kisfiú nem kap enni olyan dühroham tör rá, hogy nem tudják megállítani, így a békesség kedvéért szinte reggeltől estig etetik. A szülői segítségnyújtás azért itt is elmaradt! A gyermeket nem engedték rendesen kivizsgáltatni és nem engedik kezelni. Az orvosok a meglévő vizsgálatok alapján úgy vélik nemcsak a bevitt kalória hanem hormonális probléma is okozza a kisfiú extrém súlyát.

 

A harmadik egy 7 éves orosz kisfiúról szól akinek 130 centi magasságához 100 kiló társul. Az orosz orvosok egyenlőre nem tudják miért nőtt ekkorára a kisfiú de a cikkben az Édesanya véleménye meghökkentő! Miszerint „gyermeke nem beteg hanem különleges”.

Tanulság: Ne várd meg míg annyira elhatalmasodik súlyod, hogy átveszi feletted a hatalmat. Kérj segítséget szüleidtől, szakemberektől, barátaidtól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük