Teljes kiőrlésű lisztből… Kész átverés

Teljeskiőrlésű lisztből... kész átverésEgyre többen figyelnek a tudatos, egészséges táplálkozásra. Ezt kihasználva megjelentek a boltok polcain a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek.

A terméken jól láthatóan, nagy betűkkel tüntetik fel a varázsszöveget- teljes kiőrlésű lisztből-, mely hatására a fogyókúrázók, az egészséges életmód követői felkapják fejüket és már be is teszik kosarukba az élelmiszert. Miközben ott motoszkál a fejükben a gondolat, hogy lehet egy picit drágább, de mégiscsak egészségesebb.

Otthon aztán elégedetten, gyanútlanul hátradőlve teszik ki az asztalra, hiszen ezzel is a család egészségét segítik elő.

Csak a nagy rutinnal rendelkezők, illetve azok akik korábban már befürödtek ilyen termékkel,  vannak résen és nem hisznek a látványos, nagy feliratnak. Ők azok akik megvizsgálják az apró betűs részeket is, hiszen ott van leírva a valódi összetétel ( nem véletlen a mikroszkópikus betűméret ).

A legtöbb teljes kiőrlésű lisztből készült élelmiszer tartalmaz finomított búzalisztet! Ami nem lenne baj, ha nem az virítana a terméken, hogy teljes kiőrlésű lisztből készült. Úgy, hogy közben 80 %-ban valóban teljes kiőrlésű lisztet, míg 20 %-ban finomított búzalisztet tartalmaz.

Persze ezt az élelmiszergyártók nem reklámozzák! Nekik az a lényeg, hogy a vásárló elégedetten távozzon, azzal a tudattal, hogy az általa vásárolt termékkel tett önmaga és családja egészségéért. Így majd holnap is bejön és megint leveszi a polcról a terméket. Mindaddig míg valaki fel nem világosítja, hogy NEM teljes kiőrlésű lisztből, hanem teljes kiőrlésű liszt HOZZÁADÁSÁVAL készült.

Ha pedig ezt megtudja akkor máris átverve érzi magát és vagy keres egy újabb terméket vagy hazamegy és nekiáll elkészíteni a saját teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerét, péksüteményét, ropogtatni valóját.

Abban pedig csak bízni lehet, hogy a teljes kiőrlésű liszt valóban az és nem csak teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával készült. 🙂

Ha ismersz olyan terméket amiről úgy gondoltad, hogy teljes kiőrlésű lisztből készült, aztán otthon az apró betűs rész elolvasása után jöttél rá, hogy mégsem az oszd meg velünk is!

 

1 hozzászólás


  1. A hétvégén vettem teljes kiőrlésű krékert, de a barátnőm szólt, hogy van benne búzaliszt is. pffff leesett az állam

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük