7 tipp, hogy ne odázzuk el a rendszeres testmozgást

Sokszor nehéz rávenni magunkat a rendszeres testmozgásra. Fáradtnak érezzük magunkat az egész napos munka után! Örülünk, hogy végre lehuppanunk a kedvenc kanapénkra amikor belénk hasít a gondolat, hogy ma bizony még hátra van a mára betervezett testedzés.
Játszunk a gondolattal, hogy a mait kihagyjuk és a következő nap majd duplán edzünk, de ha mélyen önmagunkba nézünk tudjuk, hogy ez nem így lesz.
Mégis ott maradunk a tv előtt míg meg nem győzzük magunkat arról, hogy jól van ez így. Aztán eljön a holnap és a holnapután és nekünk minden napra van valami kifogásunk, hogy ma miért ne mozogjunk.

Összegyűjtöttem 7 praktikát ami segít abban, hogy minden nap felállj a kanapéról és mozogj az egészségedért.

 

1. Jelölj ki fix időpontot a testmozgásra

Vannak a napirendedben olyan számodra fontos dolgok amiket soha nem odáznál el. Ilyen az, hogy munkába kell menni, vagy el kell hozni a gyerkőcöt az óvodából,  meg kell főzni a vacsorát a családnak, szervizbe kell vinni az autót.
Ezeket ha van kedved ha nincs meg kell csinálnod, beiktatod az aznapi teendőid közé.
Jelölj ki egy időpontot a testmozgásra is. Ezt az időpontot vedd komolyan és tartsd is be!

 

2. Találj társakat a mozgáshoz

Találj magadnak társat vagy társakat, egymás húzóerői lesztek. Járjatok el együtt úszni, kerékpározni, de még akkor is ha csoportos foglalkozásra jártok kevésbé hagysz ki időpontot ha együtt mentek el az edzésekre.
Az egyik barátnőm hajlamos kihagyni az edzéseket ezért Ő a  mindenkori kinevezett sofőr. Mivel tudja, hogy várnak rá ezért nem teheti meg, hogy lemondja az utolsó pillanatban az edzést.
Évának nincs túl sok ideje, de remekül leszervezte, hogy minden nap tesznek egy nagy  sétát a kisvárosban a barátnőjével és annak lányával, így ez a program beépült a mindennapjaiba, egyrészt remekül elbeszélgetnek, másrészt egymást ösztönözik nap mint nap a testmozgásra.

 

3. Légy változatos

Nem vagy egyik testmozgásnak sem a fanatikus rajongója? Semmi baj, váltogasd a mozgásfajtákat.

Egyik héten pattanj kerékpára, a másik héten jöhet egy kis úszás vagy görkorizás, így az edzés nem válik unalmassá, egysíkúvá a számodra.

 

4. A testedzés után jutalmazd meg magad

Ha teljesítetted a napi edzésprogramot, akkor jutalmazd meg magad!
Na nem arra gondolok, hogy egyél meg egy doboz  jégkrémet vagy falj fel egy egész pizzát.

Ha jutalmazásról beszélünk ne az ételre gondolj. Vegyél egy forró habos fürdőt, hallgass zenét, olvass vagy nézz meg egy filmet a tv-ben.
Bármit is választasz az olyan legyen ami számodra fontos, különleges, de ritkán szánsz rá időt.

 

5. Vezess edzés naplót

Írd fel mikor, mit és mennyit sportoltál. Így látni fogod, hogy minden egyes edzés után egyre többet bírsz, ez ösztönzőleg fog rád hatni.

Az edzésnaplóban feltüntetheted a méreteidet is, súly, derék, comb haskörfogat mérete, ezeket elég havonta egyszer beleírni.

Ettől fogsz csak igazán szárnyra kapni, amint látod, hogy nemcsak a teljesítőképességed növekedett, de a ruhaméreted is csökkent.

 

6. Köss edzésszerződést 🙂

A barátnőkkel, családtagokkal kössetek edzésszerződést, melynek a lényege, hogy mindenki aláírásával pecsételi meg a heti kitűzött edzésterv betartását.

Egy szerződésnek súlya van, azt nem lehet csak úgy felbontani :-).

Még abban is megállapodhattok, hogy milyen büntetésben részesül az aki megszegi a szerződést. Például 1 hónapig ő fog mosogatni vagy ő viszi le a szemetet stb.

 

7. Légy kitartó!

A kezdet nagyon nehéz, főleg akkor ha eddig semmilyen testedzést nem végeztél.
Vezesd be fokozatosan az életedbe a testmozgást, találd meg a számodra legmegfelelőbbet, de azt végezd rendszeresen.

Ahogy telnek a hetek egyre erősebb és karcsúbb leszel, és azt veszed majd észre, hogy a testmozgás az életed részévé vált.

 

Próbáld ki ezt a 7 tippet és azt fogod észrevenni egyre fittebb, egészségesebb, karcsúbb leszel!

Neked is van ötleted? Oszd meg velünk most!

1 hozzászólás


  1. Igaz amit írtál, valóban az elkezdés nagyon nehéz. Sőt ha már járok tornázni, és egyszer valamiért kihagyom, sokkal könnyebb kihagyni a következőt, és az azt követőt is. Fontos hogy ha eldöntöttük, és útnak indulunk a mozgás világába ne szakítsuk meg a folyamatot. Jó ötlet ez a 7 pont, segíthet ha a fejbe már végre elhisszük: ” a mozgás az élet”

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük