Közeleg a húsvét! Ilyenkor még a fogyókúrázó háziasszony is azon tanakodik mivel kínálja meg a családtagokat, barátokat, ismerősöket ha ellátogatnak hozzá hétfő délelőtt, hogy egy laza húsvéti vers elmondása után illatozó kölnivel megöntözzék a ház úrnőjét.
Sokan több tálca húsvéti szendviccsel készülnek, melyek csábosan hívogatják a fogyókúrázó hölgyeket egész délelőtt míg ők a vendégeket várják. Nagyon nehéz ilyenkor ellenállni az illatozó zsúrkenyérből készült szendvicseknek.
Ha szeretnél bűntudat nélkül megenni egy-két darab húsvéti szendvicset, akkor készítsd el magad a hozzá való alapot. A házilag elkészített fogyókúrás bagettet pedig megpakolhatod sok-sok zöldséggel vagy megkenhetjük saját készítésű szendvicskrémmel!
Fogyókúrás bagett házilag
Hozzávalók:
- 7 dkg teljes kiőrlésű zabpehely
- 7 dkg zabkorpa
- 1 db tojás
- 18 dkg sovány túró
- Fél csomag sütőpor
Hogyan készítsd el?
A zabpelyhet apróra daráljuk, majd hozzá adjuk a zabkorpát és a sütőport. A sovány túrót villával áttörjük és összekeverjük a tojással, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk és jól összedolgozzuk.
A kész tésztát négy egyenlő részre osztjuk, bagettet formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 40-45 perc alatt.
1 db fogyókúrás bagett 182 Kcal és 28 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Permalink
ízre nagyon jó, csak nem jött fel, így laposak maradtak. Jó lenne egy folyamat képsor. Köszi