A csicsókát a szegények krumplijának mondják, pedig elegáns éttermek étlapján a libamáj és a szarvasgomba mellett szolgálják fel.
A krumpli kiváló helyettesítője lehet a csicsóka, melynek magas inulin tartalma jótékonyan hat a fogyókúrára. Szabályozza a szénhidrát-anyagcserét, segíti az emésztőrendszer működését, rosttartalma miatt telítettség érzetet kelt, kalória tartalma pedig nagyon alacsony ( 10 dkg csicsóka 31 Kcal, szénhidrát tartalma 4 g ).
A téli hidegben pedig mindenkinek jól esik egy tányér forró, finom leves főleg akkor ha tudjuk, hogy jót teszünk a fogyókúránknak is! 🙂
Csicsókaleves
Hozzávalók:
- 30 dkg csicsóka
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 7 dl zöldséges alaplé
- 2 dl szójatej vagy sovány tehéntej
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
Hogyan készítsd el?
A csicsókát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. A zöldségeket az olajon megpirítjuk, majd felöntjük a zöldséges alaplével és puhára főzzük.
A félig kész levesünket felöntjük tejjel, jól átforraljuk, tányérokba adagoljuk, tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és jóízűen bekanalazzuk.
A recept 4 személyre szól, adagonként kb. 142 Kcal, 13 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂