Ha rád tör az édesség utáni vágy a fogyókúra ideje alatt ne nyúlj rögtön csokoládéhoz, cukorkához. Készítsd el kb. 5 perc alatt a fogyókúrád során is bűntudat nélkül fogyasztható édességed a mézes sült banánt.
A banán tele van A-, B1-, B2-, B6- és C-vitaminnal, foszforral, magnéziummal, nátriummal, káliummal vassal, cinkkel és rostokkal.
A méz erősíti az immunrendszert, antioxidáns hatású, fokozza a teljesítő képességet, nyugtatja az idegrendszert.
Sült Banán
Hozzávalók:
- 1 db nem túl érett banán
- 1 kiskanál méz
- 1 kiskanál frissen facsart citromlé
- Őrölt fahéj
- Vaj vagy olívaolaj
Hogyan készítsd el?
A mézet összekeverjük a citromlével és a fahéjjal. A banánt meghámozzuk és először széltében majd hosszában is kettévágjuk azaz elnegyedeljük. A mézes páclével megkenegetjük a banán szeleteket, melyeket felhevített vajjal kikent teflonserpenyőbe, mérsékelt tűzön megsütjük ( mindkét oldalát kb. 1-1 percig sütjük ).
Melegen tálaljuk.
Tipp: A sült banánt tálalhatjuk 1-2 gombóc saját elkészítésű házi fagyival, mandulaforgáccsal megszórva!
Jó étvágyat hozzá! 🙂