Sokszor nagyon megterhelő úgy megfőzni a vasárnapi ebédet, hogy a család is jól lakjon és a fogyókúrád se szenvedjen kárt. Ha unod már, hogy külön főzöl nekik és magadnak akkor készítsd el a gombával töltött csirkecombot, mert így egy nagyon fincsi, a fogyókúrádba is beilleszthető ebéd kerülhet a vasárnapi asztalra úgy, hogy a család sem fogja húzni az orrát :-)!
Gombával töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 2 csirkecomb
- 10 dkg gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- tengeri só, bors
- olívaolaj
Hogyan készítsd el?
A csirkecombot megtisztítjuk, sóval-borssal beszórjuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket.
A hagymát nagyon apró darabokra vágjuk és egy serpenyőben pici olívaolaj és víz segítségével megpároljuk, majd hozzá adjuk a megtisztított apróra vágott gombát és készre pároljuk. Beleforgatjuk az apróra vágott petrezselymet és hagyjuk kihűlni. A csirkecombok bőre alá betöltjük a hagymás gombát és olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk egymás mellé. Pici vizet öntünk alá, lefóliázzuk és kb. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Az idő leteltével levesszük a tepsiről a fóliát és még visszatoljuk a csirkecombokat kb. 15 percre, hogy szépen megpiruljanak.
Az illatozó töltött csirkecombokat a fogyókúra ideje alatt salátával fogyaszd! 🙂
Jó étvágyat hozzá!
Permalink
Permalink
Permalink