Fogyókúra finoman: Gombával töltött csirkecomb

Sokszor nagyon megterhelő úgy megfőzni a vasárnapi ebédet, hogy a család is jól lakjon és a fogyókúrád se szenvedjen kárt. Ha unod már, hogy külön főzöl nekik és magadnak akkor készítsd el a gombával töltött csirkecombot, mert így egy nagyon fincsi, a fogyókúrádba is beilleszthető ebéd kerülhet a vasárnapi asztalra úgy, hogy a család sem fogja húzni az orrát :-)!

 

Gombával töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 10 dkg gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • tengeri só, bors
  • olívaolaj

 

Hogyan készítsd el?

A csirkecombot megtisztítjuk, sóval-borssal beszórjuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket.
A hagymát nagyon apró darabokra vágjuk és egy serpenyőben pici olívaolaj és víz segítségével megpároljuk, majd hozzá adjuk a megtisztított apróra vágott gombát és készre pároljuk. Beleforgatjuk az apróra vágott petrezselymet és hagyjuk kihűlni. A csirkecombok bőre alá betöltjük a hagymás gombát és olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk egymás mellé. Pici vizet öntünk alá, lefóliázzuk és kb. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Az idő leteltével levesszük a tepsiről a fóliát és még visszatoljuk a csirkecombokat kb. 15 percre, hogy szépen megpiruljanak.

Az illatozó töltött csirkecombokat a fogyókúra ideje alatt salátával fogyaszd! 🙂

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük