Húúú de bizarrnak tűnik! – Azt hiszem ez volt az első gondolatom amikor pár évvel ezelőtt megláttam ezt a receptet.
A sárgarépát szeretem, a narancsot szeretem, na de a kettő együtt, ráadásul levesként tálalva…
Mivel nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, na és persze furdalt a kíváncsiság is ezért kipróbáltam.
A végeredmény egy igazán könnyű leves, amit akár uzsonnára is fogyaszthatsz! Ha szeretsz új ízeket kipróbálni, ne halogasd készítsd el már ma!
Narancsos sárgarépaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa
- 2 evőkanál vaj
- 1 db narancs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- Ízlés szerint só és bors
- 1 dl sovány tejföl
Hogyan készítsd el?
A sárgarépát meghámozzuk, felkarikázzuk és vajon megpároljuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és puhára főzzük.
Ezután rúdmixer vagy turmixgép segítségéve jól összeturmixoljuk úgy, hogy közben hozzá adjuk a narancs kifacsart levét és lereszelt héját.
Ízesítjük a sóval, borssal, kakukkfűvel, majd tálkákba öntjük, tetejére egy-egy kis kanál tejfölt halmozunk és bekanalazzuk.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 165 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink