Kezdetben a céklát csak savanyúságnak ismertem, de amint megismerkedtem a vega céklalevessel elkezdtem keresni kutatni a céklás recepteket.
Ma már tudom, hogy a számtalan módon elkészíthető és variálható. Nemcsak nagyon finom de tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, a legfontosabb pedig, hogy remekül beilleszthető a fogyókúrába.:-)
Ha szereted a céklát, de csak savanyúságként kóstoltad akkor azért, ha nem szereted a céklát mert csak az ecetes változatát kóstoltad de számodra az nem volt az igazi akkor azért, ha pedig szereted a céklát savanyúságnak, levesnek, salátának egyaránt akkor azért próbáld ki az almás céklasalátát!
Almás céklasaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg cékla
- 60 dkg alma
- 10 dkg lila hagyma
- 2 db tojás
- 6 dkg óvári sajt
- 2 dl sovány tejföl
- Frissen facsart citromlé
- Ízlés szerint tengeri só, bors, mustár és természetes édesítőszer
Hogyan készítsd el?
A céklát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt almával, meglocsoljuk frissen facsart citromlével, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a lereszelt sajtot is, jól átforgatjuk és picit félretesszük.
Megfőzzük a tojásokat, majd szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A tojássárgáját egy tálkában összekeverjük a tejföllel, ízesítjük a mustárral, a borssal és a természetes édesítőszerrel. Az így elkészült öntetet az almás céklára öntjük, jól összekeverjük, tetejét megszórjuk a lereszelt tojásfehérjével és hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az elkészült salátát fogyaszthatjuk magában vagy húsételek mellé tálalva egyaránt.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 249 Kcal, 21 g szénhidrátot tartalmaz!
Jó étvágyat hozzá! 🙂