Gyakran egész jól átvészeljük a nappali étkezéseket a fogyókúra ideje alatt.
Aztán jön a délután és az este és ránk tör a farkas éhség. Szinte mindent képesek lennénk felfalni ami a kezünk ügyébe kerül.
Ilyenkor jobb ha összeütünk egy nagy adag salátát, ami tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fincsi és a fogyókúra alatt is bűntudat nélkül kanalazható.
Ha így teszel könnyű pocakkal, nyugodt lélekkel, mosolyogva ér véget a napod hiszen sikerült ellenállni a rád törő éhségnek úgy, hogy közben jól is laktál! 🙂
Téli vitaminsaláta
Hozzávalók:
- 10-12 dkg fekete retek
- 10 dkg alma
- 10 dkg lila hagyma
- 10 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg póréhagyma
- 1 dl kefir
- 0,5 dl majonéz
- Ízlés szerint mustár, bors, tengeri só
- Kevés citrom frissen facsart leve
Hogyan készítsd el?
A lila hagymát apró kockára, míg a póréhagymát karikára vágom, picit besózom és félreteszem.
A retket megpucolom és az almával együtt almareszelőn lereszelem, hozzá adom a kinyomkodott, apróra vágott savanyú káposztát és a besózott hagymákat is.
A kefirt összekeverem a majonézzel, ízesítem mustárral, citromlével, sóval borsa, szükség esetén pici természetes édesítőszer is kerülhet bele.
A zöldségekre öntöm, jól összekeverem, megszórom az apróra vágott póréhagyma zöld szárával.
Tálalás előtt hűtőszekrényben legalább egy éjszakát pihentetem, hogy jól összeérjenek az ízek.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 165 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Amikor elolvastam a hozzávalókat, bizony nem hittem volna hogy ilyen remek saláta készül belőle. Ajánlom mindenkinek, hiszen valóban vitamindús, amire ebben a hidegben nagy szükségünk van. Nálunk bevált.